Videospeler inladen...

Geval van verkeersagressie leidt tot frontale botsing in Schilde: bestuurder (67) komt om het leven 

In Schilde is een bestuurder van een bestelwagen overleden nadat die frontaal tegen een lijnbus is gereden uit de tegenovergestelde richting. Vlak voor die frontale botsing was de 67-jarige bestuurder betrokken bij een geval van verkeersagressie.

"Om 19.20 uur heeft op de Turnhoutsebaan in Schilde een dodelijk verkeersongeval plaatsgevonden", duidt Kato Belmans van het parket van Antwerpen. "Het gaat om een 67-jarige bestuurder van een bestelwagen die tijdens het voorbijsteken van een andere bestelwagen, frontaal op een tegenliggend voertuig is gebotst."

Volgens Belmans lijkt het erop dat de twee bestuurders van de bestelwagens vlak voor de frontale botsing een conflict hadden. "Er zou voorafgaand aan het ongeval een woordenwisseling zijn geweest die is uitgemond in verkeersagressie, wat dan weer geleid zou hebben tot het ongeval." 

De precieze omstandigheden worden verder onderzocht. "De bestuurder van de tweede bestelwagen werd verhoord", aldus Belmans. "Hij is niet aangehouden." In de getroffen lijnbus raakte niemand gewond.

Meest gelezen