Archiefbeeld ©  EPA

Vier toeristen, twee piloten en arts omgekomen bij helikoptercrash in Italië

In het zuiden van Italië is een helikopter met zeven inzittenden neergestort. Er zijn geen overlevenden. Onder de doden bevindt zich een gezin van vier personen uit Slovenië, waaronder een 13-jarig meisje. Dat schrijft de krant Corriere della Sera. De andere slachtoffers zijn volgens dezelfde bron een plaatselijke arts en de twee piloten van de helikopter.

jvh
Bron: BELGA

De helikopter van een privébedrijf van het type A109 was zaterdagochtend opgestegen vanop de Tremitische Eilanden, een Italiaanse archipel in de Adriatische Zee. Het toestel kreeg te maken met slechte weersomstandigheden en verdween van de radar in Castelpagano di Apricena, een landelijk gebied in de regio Puglia. Vervolgens werden de luchtmacht en brandweerlieden ingeschakeld tijdens een zoektocht.

Volgens het Italiaanse persbureau Ansa waren er vijf passagiers en twee bemanningsleden aan boord. De vice-president van de regio Apulië, Raffaele Piemontese, meldt dat de brokstukken van de helikopter zijn gevonden en dat de zeven mensen aan boord zijn omgekomen. De dokter zou op het laatste moment beslist hebben om de helikopter te nemen in plaats van de veerboot “vanwege de slechte omstandigheden op zee”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer