Elon Musk en Jack Dorsey. ©  AFP

Twitter-oprichter Jack Dorsey betuigt spijt aan personeel: “Ik draag de verantwoordelijkheid voor deze situatie”

Jack Dorsey, mede-oprichter en voormalig topman van Twitter, heeft zaterdag in een bericht op het sociale medium zijn spijt betuigd voor de “te snelle groei” van het bedrijf. De nieuwe eigenaar Elon Musk kondigde vrijdag een massa-ontslag aan bij Twitter en volgens Dorsey is hij mee verantwoordelijk.

wver
Bron: BELGA

“Ik draag de verantwoordelijkheid waarin iedereen zich in deze situatie bevindt: ik heb het bedrijf te snel laten groeien. Ik verontschuldig me hiervoor”, luidt het in een tweet. 

Dorsey zegt ook “te beseffen dat velen kwaad zijn” op hem. “Mensen bij Twitter vroeger en nu zijn sterk en veerkrachtig. Ze zullen altijd een manier vinden, ongeacht hoe moeilijk het nu is”, klinkt het verder. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dorsey vertrok vorig jaar bij Twitter, maar sprak in april zijn steun uit voor de overname, toen bekend werd dat Musk het bedrijf wilde kopen. “Elon is de enige oplossing waarin ik vertrouwen heb”, klonk het toen. 

Dorsey koos ervoor om een belang te houden en 18 miljoen beursgenoteerde aandelen, met een waarde van zo’n 978 miljoen dollar, van Twitter over te laten gaan in X Holdings. Dat is het bedrijf waarmee Musk, ook de baas van Tesla en SpaceX, de controle over het socialemediabedrijf heeft gekregen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer