“Het is een luie optie, maar ik word er altijd instant gelukkig van”: 5 chefs verklappen hun favoriete comfortfood en delen het exclusief recept
‘Winter is coming’ en dus keren we terug naar binnen om ons te verwarmen aan elkaar én natuurlijk aan gerechten waar je instant blij van wordt. Chefs Wim Ballieu, Dagny Ros, Hendrik Dierendonck, Sandra Bekkari en Dominique Persoone verklappen hun ultieme comfortfoodgerecht en delen het recept. “Deze ciabattaschnitzel is een echte familieklassieker!”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dadels zijn het eerste wat moslims eten tijdens ramadan om vasten te doorbreken: wat maakt die vrucht zo goed daarvoor?
-
Mijnenergie
Benzine, diesel of elektrisch: wat is de goedkoopste brandstof?
Exact een week geleden steeg de maximumprijs voor benzine 95 tot 1,784 euro per liter. Dat is meteen het hoogste niveau in vijf maanden tijd, en ondanks een lichte daling blijft de dieselprijs eveneens hoog. Daartegenover staan de sterk gedaalde stroomprijzen. Mijnenergie.be ging na wat dat betekent voor het prijsverschil tussen rijden op fossiele brandstof en rijden op elektriciteit. -
PREMIUM
Na kritiek op aspartaam ligt ook deze voedingsstof onder vuur. “Bijna iedere Vlaming eet het elke dag”
Volgens een Franse studie zouden bepaalde E-nummers – stoffen die aan onze voeding worden toegevoegd om die aantrekkelijker en lekkerder te maken – de kans op kanker kunnen verhogen. Wat zijn die E-nummers precies en welke zijn problematisch volgens het nieuwe onderzoek? Specialist gastro-entrologie Judith Wellens (UZ Leuven) werpt een kritische blik op de resultaten: “Dit is opvallend, want deze stof vind je vaak ook terug in de natuur.” -
-
Exclusief: al het smakelijke nieuws van HLN Eten elke week in je mailbox
-
Livios
Gebruik azijn nooit op beton of natuurstenen die kalk bevatten: zo ga je wél voor een brandschoon en schadevrij terras
Kan je terras nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is het reinigen geen overbodige luxe. Met deze onderhoudstips van bouwsite Livios ben jij helemaal klaar voor de heerlijke lentezon. -
Waarom sandwiches uit een plastic zak een maand lang goed blijven en die van de bakker niet
Wie verse sandwiches koopt bij de bakker heeft ongetwijfeld al gemerkt dat die na drie dagen hard zijn. Dat is niet het geval als je een zak sandwiches in de supermarkt koopt. Hoe komt het dat zo’n zak soms tot 30 dagen goed blijft? Wat zit daar dan allemaal in? Hoofdlector Ingrid De Leyn van Food Technology, Safety and Health (UZ Gent) legt uit. -
PREMIUM
“Alles wordt hier geserveerd met volle room en een flinke klont boter”: HLN-chef Jelle Beeckman test de Noorse keuken op reis
-
HLN Shop
SOS onkruid: hoe pak je het snel en eenvoudig aan? Met deze vijf toestellen is je tuin klaar voor de lente
-
Wat zit er in surimi, de zogenaamde ‘frikandel van de zee’?
Surimi vind je in alle maten en vormen: in schijfjes op je sushi, in blokjes in je pokébowl, versneden in snippers in surimisalade voor op je boterham. De zogenaamde ‘krabsticks’ kan je ook zo als snack eten. Maar zit er echt krab in die witte rolletjes? En waarom noemen ze het weleens ‘de frikandel van de zee’? Onze journaliste vroeg het aan Rob Schreur, managing director van Vičiūnai Group, wereldwijd de grootste producent van surimisticks. -
PREMIUM
Luc Bellings proeft 10 potjes rijstpap en buist de helft, maar geeft een verrassende 9/10: “Dit proeft duidelijk naar vanille!”
Als dessert, lekker tussendoortje of het ideale krachtvoer voor een fietstocht: rijstpap valt bij veel mensen in de smaak. Alleen is het soms makkelijker om in een potje te kopen dan het zelf helemaal te maken. Is dat dan even lekker als die eigen bereiding? Chef Luc Bellings proeft tien merken rijstpap uit de supermarkt én deelt een heerlijk recept van zijn oma. “Deze duurdere rijstpap lijkt meer op saus dan pudding, het is gewoon puur melk.” -
Eén kilo hopscheuten kost 150 euro: waarom zijn ze maar zo kort in het seizoen en zo duur?