©  BELGA

Bondscoach Sven Vanthourenhout emotioneel na Europese titel van neef Michael: “Dit gaat hem niet veranderen”

Michael Vanthourenhout kroonde zich in Namen tot Europees kampioen veldrijden. Dat zorgde niet alleen bij hemzelf voor heel wat emoties. Ook bondscoach en tevens neef Sven Vanthourenhout hield het niet droog na de zege van Michael. “Dit doet deugd”, klonk het bij de bondscoach.

Jens Jacobs, Werner Bourlez

Niet alleen Michael Vanthourenhout was bijzonder tevreden met zijn eerste internationale trui. Ook bondscoach Sven Vanthourenhout was enorm gelukkig met de zege van Michael, die ook zijn neef is. “Ik kan niet ontkennen dat dit dubbel zoveel deugd doet”, aldus Sven Vanthourenhout. “Michael is iemand die mij altijd na aan het hart heeft gelegen. Dit doet deugd.”

“Ik ga niet zeggen dat we samen zijn opgegroeid, maar we hebben wel een hele geschiedenis achter ons liggen. We hebben elkaar altijd wel teruggevonden. De Vanthourenhout-familie is vrij groot. Onze vaders zijn broers. Michael en Dieter zijn twee jongens waarmee ik een Whatsapp-groepje heb. We hebben veel aan elkaar en trekken ook vaak met elkaar op. De voorbije dertig jaar zijn ze allebei belangrijk in mijn leven geweest.

“Michael is een aparte renner. Het is niet iemand die twintig crossen gaat rijden, maar hij gaat altijd wel flitsen tonen. Vorig jaar wint hij hier ook voor Pidcock. Hij wint ook in Tabor en was bij de jeugd al eens wereldkampioen. Mar nu heeft hij een trui beet. En hij verdient dat. Op kampioenschappen stootte hij al op een Wout van Aert of een Mathieu van der Poel, maar hij heeft zo veel kwaliteit. Als je ziet hoe hij hier vandaag rondrijdt, dat was een superhoog niveau. Kijk maar hoe veel voorsprong hij op de derde heeft. Technisch was dit een meesterwerk. Pure klasse. Voor hem gaat dit niet veel veranderen. Hij gaat dezelfde renner blijven zoals hij is. Hij zal iemand zijn die elk jaar een grote vis zal vangen en zo ook een mooi palmares bij mekaar zal fietsen.”

©  BELGA

©  BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer