Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © AP

Onderzoek Oxfam: miljardair stoot miljoen keer meer broeikasgassen uit dan gemiddelde persoon

Miljardairs investeren vooral in vervuilende industrieën, zoals fossiele brandstoffen en cement. Daardoor stoten ze gemiddeld een miljoen keer meer broeikasgassen uit dan een andere persoon. Dat blijkt uit een onderzoek dat de ngo Oxfam heeft gepubliceerd.

19 reacties

  • Jan Van de Velde

    1 jaar geleden
    Men beweert dat China, Rusland en India eigenlijk de grootste klimaatbedervers zijn; over welke miljardairs gaat het daar dan?
  • Ives Ameel

    1 jaar geleden
    Geld is het enige wat telt en als je de milieu normen kunt omzeilen dan heb je meer geld zo simpel is het. NGO's heb ik mijn bedenkingen .
  • Rik Vangaal

    1 jaar geleden
    En zonder die uitstoot? Massale werkloosheid. Deze planeet heeft al enkele weken 8 miljard bewoners. In 1960 waren het er 3 miljard. Dan weet je wel beter wat er aan de hand is.
  • Jos Brems

    1 jaar geleden
    Ngo's hebben de laaste jaren veel noten op hun zang; kijk bijvoorbeeld ook maar eens hoe de ngo-schepen met hun overzetboten feitelijk aan mensensmokkel doen op de Middellandse zee, en dan eisen dat Italië de mensen opneemt.
  • Tuur schiepers

    1 jaar geleden
    En ze zijn gewoonte getrouw niet gehinderd door enige kennis ter zake. Je moet toch op één of andere manier je subsidies verantwoorden.