De relatie tussen Aaron (links) en Nick Carter (rechts) beleefde veel pieken en dalen (foto uit 2006)..

Nick Carter (Backstreet Boys) herdenkt overleden broer Aaron: "Verslaving en mentale problemen zijn de echte schurken hier"

Nick Carter (42), zanger bij de Amerikaanse boysband Backstreet Boys, heeft op sociale media stilgestaan bij het overlijden van zijn jongere broer Aaron (34) afgelopen weekend. "Soms willen we iets of iemand de schuld geven van een verlies, maar verslaving en mentale ziektes zijn de echte schurken hier", schrijft hij. Op het concert van Backstreet Boys in Londen gisteravond bracht de groep een emotionele hulde aan "een van onze familieleden."

Het nieuws over het overlijden van Aaron Carter raakte gisteren bekend. De jongere broer van zanger Nick Carter (Backstreet Boys) was zelf ook bekend als zanger. Hij bracht meerdere succesvolle albums uit, stond in het voorprogramma van onder anderen Backstreet Boys en Britney Spears en scoorde hits als "Crush on you" en "I want candy".  

Aaron had een bewogen leven achter de rug en kampte met psychische problemen. Hij werd volgens Amerikaanse media dood aangetroffen in zijn huis in de staat Californië. Een oorzaak voor zijn overlijden is nog niet bekend.

Zanger Nick Carter heeft op sociale media gereageerd op het overlijden van zijn jongere broer. "Mijn hart is gebroken. Zelfs al hadden mijn broer en ik een ingewikkelde relatie, mijn liefde voor hem is nooit weggegaan. Ik heb altijd de hoop gekoesterd dat hij ooit, op een dag, op een manier een gezonde weg zou willen bewandelen. En uiteindelijk de hulp zou vinden die hij zo hard nodig had."

In zijn posts verwijst Nick naar het feit dat de relatie met zijn jongere broer Aaron niet gemakkelijk geweest is. Het dieptepunt kwam er in 2019 toen Nick een straatverbod vroeg. Het leidde tot een bittere ruzie die online werd uitgevochten, ook met de rest van de familie.

Nick Carter schuift ook de mentale problemen van Aaron niet onder de mat. In 2019 vertelde Aaron openlijk over zijn persoonlijkheidsstoornis, schizofrenie, acute angstaanvallen en manische depressiviteit. "Soms willen we iets of iemand de schuld geven voor een verlies, maar de waarheid is dat verslaving en psychische ziektes de echte schurken zijn hier", schrijft Nick. "Ik zal mijn jongere broer meer missen dan iemand ooit zal weten. Ik hou van jou."

Backstreet Boys zijn momenteel op tournee in Europa. Gisteren stond de band in de O2 Arena in Londen, in het Verenigd Koninkrijk. Kevin Richardson, een van de vijf leden van Backstreet Boys, nam aan het einde van het concert het woord om hulde te brengen aan Aaron.

"Vanavond hebben we allemaal een bezwaard hart, omdat we gisteren een van onze familieleden verloren zijn. We wilden een moment in onze show om te vertellen dat Nicks kleine broer, Aaron Carter, gisteren overleden is op 34-jarige leeftijd. Hij was een deel van onze familie en we bedanken jullie fans voor al de liefde en wensen en steun."

Een duidelijk geëmotioneerde Nick Carter werd getroost door de rest van de groep. Vervolgens brachten de leden het nummer "Breathe", als eerbetoon aan Aaron Carter.

Andere bekende sterren hebben intussen ook hun medeleven betuigd bij het overlijden van Aaron Carter. Onder hen zangeres en actrice Hillary Duff, society-figuur Paris Hilton, en de bands New Kids on the Block en *NSYNC.

Meest gelezen