Familie van jong koppel dat omkwam in Condroz Rally kapot van verdriet: “Een geweldig stel, ze zaten boordevol plannen”

“Ze waren een fantastisch stel, ze hadden hun leven nog voor zich!” Fabrice Landeloos, vader van Romain (18) die zondag samen met zijn vriendin Margaux Remacle (16) om het leven kwam, nadat ze door een rallywagen in de rallywedstrijd van de Condroz geraakt werden.

joro
Bron: Sudinfo, Belga

DISCUSSIE. Twee doden bij ongeval op Condroz Rally: zijn dergelijke straatraces nog van deze tijd?

De Condroz Rally in de omgeving van de stad Hoei in de provincie Luik draaide zondag uit op een tragedie. Een van de deelnemende wagens ging in Moha (Wanze) uit de bocht, vloog over een muurtje en raakte meerdere mensen. Er viel een tiental gewonden, het jonge koppel Romain en Margaux overleefde de crash niet. Ze waren op slag dood.

LEES OOK. Dodelijke slachtoffers op Condroz Rally zijn meisje (16) en jongen (18): “Ze waren op slag dood”

De krant La Meuse kon zondag de vader van de jonge Romain Landeloos spreken. “Ik ben nog in ontkenning. Voor mij komen ze deze zondagavond terug, ik kan zo’n brute dood niet geloven”, verklaarde vader Fabrice, eigenaar van een houtbedrijf, zondag aan de krant. “Ze waren een fantastisch stel, ze hadden hun leven nog voor zich”, vertelt hij in tranen. Vader Fabrice kent de Condroz Rally maar al te goed, want voor dezelfde krant maakte hij in het verleden fotoreportages over de autorace.

LEES OOK. “Hier moet het stoppen, twee tieners zijn om het leven gekomen in onze tuin”: ongeval tijdens Condroz Rally eist levens van jong koppel

Het was de moeder van Margaux die als eerste onraad rook, toen ze op de radio vernam over het dodelijke ongeval. Toen ze haar dochter en Romain niet meteen aan de lijn kreeg, contacteerde ze Fabrice. Daarop besliste de vader van Romain om de auto te nemen richting het parcours, maar nauwelijks in de wagen kreeg hij te horen van zijn dochter Emilie dat de politie voor de deur stond. De harde realiteit werd op dat moment duidelijk.

Moeder Nathalie, en oudere zus en broer Emilie en Thibault: heel het gezin is zwaar in shock. “Ze waren zo gelukkig en zaten vol plannen”, zegt Fabrice. “Onze zoon was briljant. Hij had in Vlaanderen gestudeerd, was perfect tweetalig en sprak ook Engels. Hij hield van sport, hij ging naar de sportschool om zichzelf altijd te perfectioneren.” (Lees verder onder de foto)

©  BELGA

“Romain en Margaux woonden allebei bij ons, in Gives, en bij de ouders van Margaux in Lens-Saint-Remy. Ze waren aan het sparen. Ze waren van plan om een huis te kopen, om het eerst te verhuren, om er vervolgens in te kunnen investeren.”

Onvervangbaar

Romain en Margaux waren al bijna twee jaar samen. “Ze waren een geweldig stel, ze was erg mooi en Romain was trots op haar. Ze had model kunnen zijn, ze deed trouwens modeshows voor een winkel in Hannuit”. Margaux was een student aan het Sainte-Croix college in Hannuit.

“Ik weet niet hoe we zonder kunnen leven, ik weet niet hoe onze toekomst eruit zal zien. We konden ons zo’n tragedie niet voorstellen. We hebben een geweldige, onvervangbare zoon en schoondochter verloren”, zegt een gebroken Fabrice.

LEES OOK. Martijn was vlakbij het ongeval in de Condroz Rally: “Toeschouwers bleven staan ondanks opmerkingen van stewards”

De middelbare school van Margaux heeft maandag een psychologische cel opgericht. Die moet leerlingen en leerkrachten bijstaan na het drama van dit weekend. Tijdens de pauze kwamen de leerlingen van het Saint-Croix College en het Notre Dame College samen om Margaux en Romain te herdenken.

Ook de vlaggen van Wanze hangen maandag halfstok als eerbetoon aan de slachtoffers. Tijdens de gemeenteraad op maandagavond wordt er ook een minuut stilte gehouden. Dat maakte het bestuur van Wanze bekend in een persbericht waarin het ook zijn medeleven betuigt aan de families van de slachtoffers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER