TikTokker van het jaar Timon Verbeeck lanceert actiepakket rond fietsverlichting in Deinze

Heel wat scholieren rijden zonder fietsverlichting in deze donkere maanden. Dat stelt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) vast na steekproeven in de buurt van vier secundaire scholen. TikTokker van het jaar Timon Verbeeck deelt daarom samen met de VSV fietsverlichting uit in Deinze aan scholieren.

Heel wat scholieren rijden zonder fietslicht. Dat blijkt uit steekproeven die de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) uitvoerde in de buurt van vier secundaire scholen. Nu de donkere maanden aanbreken, is het belang van een goede fietsverlichting extra groot. Want jongeren uit het secundair onderwijs zijn niet zo snel geneigd om fluohesjes of ander zichtbaarheidsmateriaal te dragen, stelt de VSV.

Goede fietsverlichting is cruciaal

Op vraag van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) start de VSV met een nieuwe campagne: OPVALLR. Dat is een nieuwe workshop en actiepakket rond fietsverlichting voor leerlingen van de tweede en derde graad.Ā 

Leerlingen van Leiepoort Campus Sint-Hendrik in Deinze krijgen als eerste een OPVALLR-workshop. Met VR-brillen kunnen ze ondervinden hoe gevaarlijk het is om zonder fietsverlichting rond te fietsen. Later zullen alle secundaire scholen in Vlaanderen gratis kunnen intekenen, om de workshop ook aan te bieden.

TikTok-ster om jongeren te overtuigen

TikTok-fenomeen en influencer Timon Verbeeck is posterboy van de actie. Hij wil alle leerlingen - en z'n 700.000 volgers - het belang van fietsverlichting bijbrengen. "Ik maak grappige komische video's voor jongeren en zal het thema verwerken in mijn video's", zegt Timon. "Normaal draag ik altijd een rood pakje in mijn video's, maar nu wordt dat een groen pakje. Groen valt meer op in het verkeer blijkbaar". Timon is ook aanwezig op de eerste workshop van de VSV in Deinze. "Samen met de leerlingen hou ik een Pimp Your Bike-sessie, zodat we allemaal samen OPVALLR worden in het verkeer".

Meest gelezen