Donald Trump achter Republikein Marco Rubio in Miami, Florida.
Volledig scherm
PREMIUM
Donald Trump achter Republikein Marco Rubio in Miami, Florida. © ANP / EPA

ANALYSE. Onze Amerika-correspondent Greet De Keyser over tussentijdse verkiezingen: “Trump is nog niet uit beeld”

Meer dan tijdens enige andere tussentijdse verkiezing die ik hier al meemaakte staan de zenuwen tot het uiterste gespannen. Het discours van de ‘verkiezingsontkenners’ kan rekenen op heel wat bijval en het trumpisme blijkt allesbehalve dood. Brengt de massale ontevredenheid over het huidige bewind een ‘red wave’ teweeg? En wie zal zich kandidaat stellen voor de volgende presidentsverkiezingen in 2024?

23 reacties

  • Pierre Dijk

    1 jaar geleden
    Mr Peeters, het zijn Poetin en Xi die onrust stoken, niet de Amerikanen. Poetin had Trump in zijn zak en kon daardoor de westerse wereld en vooral Amerika verdelen. Hij heeft de opening gecreëerd om oorlog te voeren. Trump is daar de marjonet van. Liegen, bedriegen en verdeeldheid zaaien voor eigen macht, dat is wat er nu gebeurd. En Trump weet dat maar al te goed. Het Amerikaanse volk is hopelijk slimmer, anders is het zeker de ondergang van een grootmacht en ons klimaat.
  • J. Platsteen

    1 jaar geleden
    De conservatieven zullen zegevieren, dank zij de steun van de ware Amerikanen. En die wonen nier in de steden. Biden en zoon moeten opgesloten worden wegens belangenvereniging in Oekraïne. Wapenleveringen aan Oekraïne moeten stopgezet worden.
  • Eric Grosemans

    1 jaar geleden
    Gezien Rusland al toegegeven heeft zich te moeien met de verkiezingen, kunnen we spreken van een gestolen verkiezing van Trump, Poetin had meer schrik van Clinton dan van Trump. Nu willen ze het weer proberen, in de hoop dat de steun aan Oekraïne stopt.
  • Mireille Vergauwen

    1 jaar geleden
    Wat mevr. De Smedt schrijft is naar mijn mening correct. Momenteel lopen er inderdaad clowns rond maar geen clowns om mee te lachen. Wijsheid is ver te zoeken. Ben zelf 70 + en je mag nog helder en gezond zijn een land besturen gaat toch moeilijk zijn. Ouderdom telt dus ook mee.
  • Jens Peeters

    1 jaar geleden
    Als we objectief de 4 jaren van trump bekijken was het wereldwijd rustiger.