©  Sven Dillen

Opnieuw bewakingsagent gewond na rel in Hasselts stadhuis

hasselt -

Maandag is voor de tweede keer in enkele maanden tijd een flinke schermutseling ontstaan in ’t Scheep, het Hasseltse stadhuis. Daarbij raakte een bewakingsagent gewond. De politie LRH heeft de agressor opgepakt.

Dirk Jacobs

“We proberen een open huis te zijn waar mensen geholpen worden, zowel met gewone vragen als met vragen voor het OCMW”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). “Nadat we een tijd geleden al een vergelijkbaar verhaal meemaakten, hebben we onze bewakingsdiensten verdubbeld van één naar twee. Nu ontstond er opnieuw een hoogoplopende discussie in de lokettenzaal. Daarop is een van de veiligheidsmensen tussenbeide gekomen, waarbij hij enkele rake klappen incasseerde. Hij kon wel de agressieve bezoeker afhouden tot de politie er was. Daarna is de gewonde veiligheidsagent naar het Jessa Ziekenhuis gebracht.”

LEES OOK. Agressieve OCMW-cliënten gooien met meubilair, extra bewaker in stadskantoor ’t Scheep

Plaatsverbod

“Onze mensen hebben zich nadien uiteraard bekommerd om de personeelsleden die daar nood aan hadden”, zegt burgemeester Vandeput. “Want dat vergeet iedereen: ondanks alles willen de mensen van de sociale dienst iedereen altijd helpen. We gaan deze persoon nu een plaatsverbod opleggen. Maar dat betekent niet dat de hulp, die absoluut nodig is, ophoudt. Alleen zal die niet meer in ’t Scheep geboden worden omwille van de veiligheid van onze personeelsleden. We gaan trouwens bekijken of we nog bijkomende maatregelen kunnen treffen om een herhaling hiervan te voorkomen.” 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer