©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Geen gerechtelijk onderzoek na filmpje van pedojager: Lommelaar mag beschikken

Lommel -

De Lommelaar die door een Nederlandse pedojager aan de schandpaal werd genageld, is mogen beschikken. De man werd zondag voor verhoor opgepakt omdat er een filmpje circuleerde waarin hij aan de tand wordt gevoeld over zedenfeiten met minderjarigen.

Mireille Maes

Sinds enkele dagen gaat het filmpje van de Nederlands-Turkse pedojager ‘Hpcomebackkk’ rond op de sociale media. Aan de sporthal van Lommel wordt de Lommelaar in de val gelokt door de pedojager nadat ze onderling berichten hadden uitgewisseld. De Nederlander – die zich uitgaf voor een minderjarige in de berichten – beschuldigde de man van misbruik van jonge meisjes. Er zouden feiten gebeurd zijn bij meisjes die de Lommelaar bijles wiskunde gaf.

Na verhoor is de man maandag in de namiddag mogen beschikken omdat de bewezen feiten tussen twee meerderjarigen gebeurden. Er is sprake van grooming als een vreemde online contact zoekt met een minderjarige om het vertrouwen te winnen en vrienden te maken, maar het uiteindelijk te doen is om seksueel contact. Of dergelijke feiten gebeurden, maakt deel uit van het verdere onderzoek.

Momenteel is er in het dossier nog geen onderzoeksrechter gevorderd. Er werd een pv opgesteld van de feiten.

LEES MEER. Nederlandse pedojager nagelt Lommelaar aan schandpaal op sociale media: man opgepakt voor verhoor. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer