REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Reddingswerkers brengen meer migranten aan land op Sicilië

BuitenlandBijna 360 migranten die op het reddingsschip Geo Barents voeren, hebben op Sicilië voet aan land gezet, maakt hulporganisatie Artsen zonder Grenzen (AzG) bekend. De Italiaanse autoriteiten lieten alleen vrouwen, kinderen en gewonden vertrekken van het AzG-schip, dat nog 214 andere migranten aan boord heeft.

9 reacties

  • Bob VERSCHUEREN

    1 jaar geleden
    Gelukszoekers op een boot zetten waarvan je op voorhand weet dat deze de overkant niet gaat halen is een schande en misdadig. Dat die NGO's ze oppikken is heel nobel, maar dan naar hier brengen is totaal verkeerd. Terug afzetten op hetzelfde strand is de enige oplossing om dit probleem aan te pakken. Kan er geen wet worden gestemd dat de NGO welke dit nog probeert, zal instaan voor het verdere financiële verloop van elke vluchteling ? Misschien dat dan hun nobele ingeving wat zal 'temperen'.
  • Patrick Cloesen

    1 jaar geleden
    Dit zijn geen reddingswerkers maar mensenhandelaars. Als je de meeste foto's bekijkt zie ik alleen maar mannen waar zijn de vrouwen? Wat mij ook opvalt zijn de smarttelefoons die ze bijhebben. Hebben die allemaal internet en batterijduur van 20 dagen of wat?
  • Daniel Van Nuffel

    1 jaar geleden
    Deze mensen kunnen als de kapiteins echt willen hen na 8-9 uur even makkelijk afzetten in de havens van Algerije, Tunesië, Libië of Marokko. Deze mensen zijn niet meer in gevaar, krijgen eten en slapen, medische verzorging en keren terug veilig aan land.
  • Jurgen Haagen

    1 jaar geleden
    Gewoon op een andere boot zetten en direct terug brengen!
  • Dirk Vantorre

    1 jaar geleden
    Het blijven overzetboten die migranten oppikken net buiten de Libische kust. Ik begrijp Italië en de extreem rechtse sympathie bij de kiezers. Zij zitten ermee. Hier in België gaan we dezelfde weg op met de huidige migratiepolitiek. Europa moet zich dringend herpakken en een migratie deal maken in dezelfde lijn als de green deal.