Werknemer Volkswagen, Wolfsburg.
Volledig scherm
Werknemer Volkswagen, Wolfsburg. © REUTERS

Chiptekort zal Duitse autoproductie "minstens tot 2024" vertragen

Slecht nieuws voor iedereen die wacht op een auto van Duitse makelij. Het wereldwijde tekort aan halfgeleiders zal de autoproductie in Duitsland “minstens tot 2024” beperken. Dat blijkt uit een analyse van adviesbureau Alix Partners.

12 reacties

  • Johny vanderlinden

    1 jaar geleden
    Chiptekort komt goed van pas, er is gewoon minder autoverkoop, maar als je het een naam kan geven is het makkelijker.
  • eric meers

    1 jaar geleden
    Geloof niet veel van dat chip tekort , Duitse merken hebben nog nooit zoveel winst gemaakt ,kleine en relatief goedkope wagens kan je bijna niet meer bestellen 18 maanden wachttijd , uitleg chip tekort . Een wagen van 60 , 70 duizend en meer waar de fabrikant duizenden euro extra aan verdiend daarentegen kan je binnen 3 a 4 maanden ontvangen , blijkbaar geen chip te kort .
  • Joel Vandermeeren

    1 jaar geleden
    Dat heb je als je alle macht bij de Chinezen legt. Als die morgen zeggen we produceren niks meer voor het westen dan ligt het westen op zijn gat. Mensen met gezond boeren verstand zeiden dat 10-tal jaar geleden al. Maar het grote geld gaat voor. Veel te kort zal er niet zijn wel om de prijzen bewust omhoog te jagen.
  • eric meers

    1 jaar geleden
    Europese autobouwers hebben nog nooit zoveel winst gemaakt , ga maar een binnen bij een dealer en bestel een A klasse , 1 reeks of A1 dan krijg je te horen minstens 18 maanden wachttijd en proberen ze je een E klasse , 5 reeks of A6 aan te smeren want die heb je na 3 maanden . Dat ze op deze hogere klassen duizenden euro meer winst maken zeggen ze er natuurlijk niet bij . Volgens mij is chip tekort meer dan welkom
  • Carl Peeters

    1 jaar geleden
    Die chips komen ook uit Oekraïne zeker? Allemaal larie en apekool. De tekorten worden zelf gecreëerd door de fabrikanten om de prijzen op te drijven