ANP
Volledig scherm
© ANP

Nieuw Ventilus-rapport bevestigt: “Bovengrondse stroomlijn is enige haalbare en realistische optie”

Ook de Duitse expert Dirk Westermann begraaft de ondergrondse Ventilus-stroomlijn. Dat blijkt uit zijn rapport dat maandagavond is toegelicht op de kabinetten van de Vlaamse regering en onze redactie kon inkijken.

88 reacties

  • Yves Cordy

    1 jaar geleden
    Ik zou voorstellen de kabel van ONS windmolenpark naar Nederland te leggen. DIE gaan wel weten wat ermee te doen. Dan draaien ONZE windmolens voor Nederland, precies zoals ONZE kerncentrales voor Frankrijk draaien en gaan wij bij stroomgebrek op onze blote knietjes mogen bedelen om toch nog een stukske van ONZE stroom te mogen terugkopen aan forse woekerprijzen. Zowel Fransen als Nederlanders zijn heel tuk op belgenmoppen!
  • Francis Vissers

    1 jaar geleden
    Een magnetisch veld verzwakt enkel maar door de afstand. Wat is dan beter? Een kabel 1 a 1,5 m onder de grond of een kabel 32 a 35 m in de lucht? Vermits magnetisch sterkte afneemt met het kwadraat van de afstand (2 maal zover is 4 maal zwakker) zal dus bij 1,5 m tov van 30 m (wat 20x zo ver is) de invloed in de lucht 20 x 20= 400 zwakker zijn in de grond. Ik zit dus in dat geval liever onder een bovengrondse kabel, 30 m boven mij, dan boven een ondergrondse kabel 1,5 m onder mij.
  • Guido dyck

    1 jaar geleden
    Er staan vele windmolens te draaien voor onze kust.Begrijp ik nu dat die wel werken doch dat er geen aansluiting is op het net en dus "voor de sier'?Dat kan ik toch niet geloven. Graag van iemand antwoord aub.
  • Norbert Bauwens

    1 jaar geleden
    Die leiding had er al moeten staan van het moment dat de eerste windmolen geplaatst werd, nu riskeert het volgens Belgische normen nog eens 20 jaar te duren voordat de eerste KW beschikbaar is.
  • camiel huughe

    1 jaar geleden
    Ik ken er niets van MAAR ik denk dat er meer dorpspolitiek dan wetenschap mee gemoeid is.