Of Vanderjeugd zich effectief schuldig maakte aan belangenvermenging bij de vastgoeddeals, zal het gerechtelijk onderzoek moeten uitwijzen. Onder meer de transactie van de site in de Kapelleriestraat, rechts op de foto, werd onder de loep genomen door Audit Vlaanderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Of Vanderjeugd zich effectief schuldig maakte aan belangenvermenging bij de vastgoeddeals, zal het gerechtelijk onderzoek moeten uitwijzen. Onder meer de transactie van de site in de Kapelleriestraat, rechts op de foto, werd onder de loep genomen door Audit Vlaanderen. © Belga - Vanacker

INTERVIEW. Francesco Vanderjeugd in nauwe schoentjes na vastgoeddeals: “Ik ben burgemeester én ondernemer. Ik heb sowieso de perceptie tegen”

Het wordt heet onder de voeten van Francesco Vanderjeugd (Open Vld). De jonge en populaire kapper-burgemeester van Staden handelde bij verscheidene vastgoeddeals met voorkennis van zaken, dixit een rapport van Audit Vlaanderen. Dat zou hem 436.000 euro bruto hebben opgeleverd. Voor het eerst reageert de burgemeester op zijn aantijgingen: “Ik heb opportuniteiten gezien en kansen gegrepen. In eer en geweten.”

107 reacties

  • Vincent Van Dijk

    1 jaar geleden
    Helaas is de norm tegenwoordig ‘grijpen wat je grijpen kan’. We doen er allemaal aan mee en het wordt ons met de paplepel ingegeven. Hoe hoger aan de top, hoe groter de hebzucht… Politiek en ondernemen gaan niet samen! Dat is de afweging tussen het algemeen belang en persoonlijk belang.
  • Wilfried Vanden Berg

    1 jaar geleden
    Weer eens iemand van OVLD . Ik zeg het nogmaals, de partij van de schandalen .
  • San Pauwels

    1 jaar geleden
    De man verdient goed zijn brood als kapper en burgemeester.Gedurende hun ambtsperiode zouden politici zich niet mogen inlaten met dergelijke vastgoeddeals, enkel en alleen al om hun imago/reputatie te beschermen. Het probleem is dat politici nooit tevreden zijn, ondanks hun riante inkomen: hoe meer hoe liever... en dit zijn helaas de pijnlijke gevolgen.
  • marc vandecauter

    1 jaar geleden
    U spreekt van een oportuniteit dat zich voordeedt.Dat kan en ben blij dat u dat geluk heeft gehad meer zelfs u had het geluk tweede oportuniteit te hebben gehad.misschien heeft u wel meer geluk gehad dat er dingens zijn aangeboden buite het legale .Ja u heeft duidelijk de perceptie tegen
  • Hendrik VandenBerghe

    1 jaar geleden
    Waarom weigerde en weigert de mediageile Burgemeester/coiffeur volledige klaarheid met betrekking tot deze Audit en heeft hij eigenhandig beslist dat dit besproken diende te worden in besloten vergadering. Waarom? De bevolking heeft het recht alle info te kennen op een neutrale, correcte manier om zelf hun mening te kunnen hebben over heel die zaak. Parket en Rechtbank moeten onafhankelijk hun werk kunnen doen. Nu doet hij er alles aan om die instanties via de media nu al te beïnvloeden.