Oorlogsbom teruggevonden bij station Gent-Sint-Pieters

© rr

Het treinverkeer dat via het station Gent-Sint-Pieters rijdt werd zondagochtend een tijd onderbroken door de vondst van een oorlogsbom in de buurt van het station. Dat meldt NMBS-woordvoerder Bart Crols. Treinen van en naar Brussel en Antwerpen konden niet stoppen in het station en werden tegengehouden in de stations voor Gent-Sint-Pieters. Ondertussen is treinverkeer weer mogelijk, laat de NMBS weten.

“Tijdens voorziene werken is even buiten het station van Gent-Sint-Pieters een bom daterend van tijdens de oorlog teruggevonden”, aldus Crols. In afwachting van de komst van de ontmijningsdienst DOVO was tijdelijk geen treinverkeer mogelijk via Gent-Sint-Pieters. Er werd ook een veiligheidsperimeter ingesteld. Door de vondst van de oorlogsbom konden de eerste treinen zondagochtend vroeg van en naar Brussel en Antwerpen niet stoppen in het station, dat niet toegankelijk was voor treinverkeer.

"Ontmijningsdienst DOVO heeft het spoor vrijgegeven. We kunnen terug rijden", zo meldde een NMBS-woordvoerder even voor 07.00 uur. Het treinverkeer kan dus hernemen en zal in de loop van de ochtend normaliseren, verwacht de NMBS.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen