Team brengt vermiste en overleden Oekraïense soldaten terug naar huis: “Belangrijk voor hun families”

Leonid Bondar en zijn team zoeken naar stoffelijke overschotten van Oekraïense soldaten. Ze zijn de eersten die zoeken sinds Oekraïne het oosten van het land heroverde van Russische troepen. Het is een gevaarlijke opdracht, want het gebied ligt vol met mijnen. De gevonden soldaten worden herenigd met hun rouwende families.

4 reacties

  • Herman Daneels

    1 jaar geleden
    Hoe kan je nu Zelensky beschuldigen voor deze slachtoffers, het is wel Rusland die Oekraïne heeft aangevallen, Zelensky kan niet veel anders doen dan het land met zijn soldaten verdedigen. Tenzij er hier mensen zijn die het goed vinden dat je van dag op dag plots veranderd van nationaliteit, plots terug onder een Russische dictatuur valt, iets wat ze in 1991 al reeds beu waren. Als het Kremlin zich had gehouden aan het Memorandum van Boedapest, had er nooit oorlog kunnen zijn.
  • Dennis Desmidt

    1 jaar geleden
    hey willy, is niet oekraïne welke Rusland is binnen gevallen he. Is zijn basis plicht om zijn land te verdedigen..Z ruimt slechts op wat Rusland hem geeft
  • Patrik De Weirdt

    1 jaar geleden
    @Willy Scholaart. Waarom heeft Zelenski schuld aan deze slachtoffers? Het is Rusland die Oekraïne binnengevallen is en enkel zij zijn verantwoordelijk voor alle slachtoffers. Of heeft het Oekraïense volk misschien geen recht om zich te verdedigen tegen deze niet uitgelokte invasie?
  • Willy Scholaart

    1 jaar geleden
    Wat zegt Zelenski daar nu over, dat hij er ook grote schuld aan heeft! !!!