Instagram/Rebel Wilson

"Pitch perfect"-actrice Rebel Wilson bedankt draagmoeder uitdrukkelijk voor komst dochtertje Royce

"Pitch perfect"-actrice Rebel Wilson (42) is moeder geworden van een dochtertje. Wilson maakt er geen geheim van dat Royce Lillian Elizabeth Wilson er kwam via een draag- of surrogaatmoeder en dat het traject al jaren liep. 

Kort na de geboorte-aankondiging prees Wilson haar vriendin Ramona Agruma die haar trakteerde op een babyshower en zette een reeks feestfoto's op Instagram (zie hierboven). Wilson liet op sociale media weten dat ze moeder was geworden en ze bedankte daarbij uitdrukkelijk iedereen die "erbij betrokken was", en in het bijzonder de surrogaatmoeder.

"Ze heeft haar gedragen en het leven geschonken met zoveel zorg en gratie", aldus de Australische actrice. "Dank je om me te helpen een gezin te stichten, het is een wonderbaarlijk geschenk."

In juni maakt Wilson ook via Instagram bekend dat ze haar prins op het witte paard had gevonden, maar dan haar Disneyprinses. Wilson kwam eerder gedwongen uit de kast nadat een Australische krant haar twee dagen de tijd had gegeven om vragen te beantwoorden over haar nieuwe partner. "We zaten in een moeilijke situatie, maar we proberen er elegant mee om te gaan", reageerde Wilson op de hele zaak. 

Wilson is bekend van komische films als "Pitch perfect" en "Bridesmaides". Haar volgende film komt midden december uit. In "The almond and the seahorse" gaat ze haar eerste dramatische rol vertolken. 

Wilson is zeker niet de eerste beroemdheid die kiest voor het pad van draagmoederschap, maar ze is een van de weinigen die er heel openlijk over is. Ook Kim Kardashian deed dat toen haar derde en vierde kind, dochter Chicago en zoon Psalm, geboren werden. De realityster en ex-vrouw van rapper Ye kampte bij haar zwangerschappen met een levensbedreigende aandoening aan de placenta's. Ze koos voor hulp. Actrice Cameron Diaz en model Naomi Campbell verwelkomden een dochter op latere leeftijd (op respectievelijk 47 en 51), maar hielden de manier waarop liever privé. 

In ons land is een kind via draagmoederschap een moeilijk traject, onder meer omdat een wettelijk kader ontbreekt. Lees er hier meer over.

Meest gelezen