© ATV

Kennedytunnel wordt vannacht volledig afgesloten voor inspectie: ernstige hinder verwacht

De Kennedytunnel op de Antwerpse ring (R1) zal vannacht volledig afgesloten worden in beide richtingen om een inspectie te kunnen uitvoeren aan de hoogspanningsinstallatie. Dat meldde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dinsdag. De tunnel gaat in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 november dicht van 2 uur tot (maximaal) 7 uur. Er wordt ernstige verkeershinder verwacht.

red

Dat de inspectie niet eerder kon worden aangekondigd, is volgens AWV omdat een routinecontrole mogelijke mankementen blootlegde aan de hoogspanningsinstallatie van de tunnel en er daarom snel bijkomend onderzoek nodig is.

Om een grondige inspectie te kunnen uitvoeren, moet de hoogspanningsvoeding van de tunnel tijdelijk worden uitgeschakeld en dat betekent dat bepaalde noodzakelijke veiligheidssystemen van de tunnel niet kunnen functioneren.

Hoewel het sluiten van de tunnel in het holst van de nacht gebeurt, verwacht AWV toch ernstige verkeershinder. Langeafstandsverkeer van oost naar west en van west naar oost rijdt best om via Brussel, op kortere afstand kan je de Schelde kruisen via de tijdelijk tolvrije Liefkenshoektunnel op de R2 of via de brug van de N16 in Temse.

Ook de fietstunnel van de Kennedytunnel zal vannacht worden afgesloten, en dat al vanaf 23.30 uur. De Sint-Annatunnel (Voetgangerstunnel) in het centrum van Antwerpen is een alternatief.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen