Doelman van Benfica scoort fantastisch doelpunt vanaf zijn eigen helft: “Met de wind in de rug besloot ik een risico te nemen”

Een wereldgoal bij Benfica. Nee, niet bij de A-ploeg van de Portugese tegenstander van Club Brugge in de Champions League. Wel bij de beloften, waar doelman Samuel Soares scoorde vanaf zijn eigen helft tegen Trofense.

Vincent Van Genechten
Bron: De Telegraaf

Via de onderkant van de lat belandde de bal doodleuk in het doel. Zijn gelijkmaker zorgde zelfs voor een comeback omdat Benfica, dat toen 0-1 in het krijt stond, uiteindelijk met 2-1 won.

“Ik zag dat hun keeper wat naar voren stond en met de wind in de rug besloot ik een risico te nemen. Het is goed verlopen, het is iets wat bij velen in het geheugen gegrift zal blijven staan,” aldus Soares.