rv
Volledig scherm
PREMIUM
© rv

Kinderarbeid voor het front: Russische scholieren maken in de les kleding, brancards en zelfs drones voor Poetins leger

In de oorlog tegen Oekraïne lijkt Rusland na acht maanden nu de hulp in te roepen van een nieuw ‘wapen’. Op Russische sociale media duiken immers steeds meer foto’s op van schoolkinderen die kinderarbeid uitvoeren voor het nationale leger. Scholen en ambtenaren posten fier hoe leerlingen kledingstukken, brancards en zelfs drones maken om naar de Oekraïense strijdgrens te sturen. Op de labels dus geen ‘made in China’, maar onder meer ‘made in Vladimirskaja’.

3 reacties

  • Fred Debroek

    1 jaar geleden
    Een wereldleider dat zijn eigen volk gebruikt om zijn macht niet aan gezichtverlies te laten ontkomen. Gewone burgers moeten hun laven laten om zijn discipline. Mooi?
  • Peter Dejaeger

    1 jaar geleden
    als Putin écht zwaarziek is wat zou hem dan nog tegenhouden om de meest misdadige beslissingen te nemen... hij is een narcist die alleen eigenbelang voor ogen heeft... ik blijft hopen dat na joegoslavie ook rusland voor het tribunaal komt!
  • ronny meuris

    1 jaar geleden
    Hopelijk begrijpen we hier eindelijk dat Rusland indien nodig het hele land zal mobiliseren om zijn doel te bereiken. Er valt niet met te praten of te onderhandelen en dus rest er niks dan volhouden en Oekraïne zo goed mogelijk steunen. Want wat let de Russen om na Oekraïne niet verder te gaan.