1,9 miljard dollar: trekking van Amerikaanse loterij met grootste jackpot ooit loopt vertraging op

De trekking van de Amerikaanse loterij Powerball met een hoofdprijs van 1,9 miljard dollar, een wereldwijd record, is vertraagd. Het is niet duidelijk wanneer de trekking nu zal plaatsvinden.

mtm
Bron: BELGA

De Powerball wordt aangeboden door 48 loterijen. De trekking zou maandag plaatsvinden, maar een van de aanbieders heeft meer tijd nodig om gegevens te verwerken. De trekking wordt in ieder geval niet voor dinsdagochtend (lokale tijd) gehouden. Deelnemers worden opgeroepen hun tickets te bewaren.

De hoofdprijs is extreem hoog omdat de jackpot al sinds 3 augustus niet meer is gevallen. De kans om de jackpot te winnen, is volgens de organisatie 1 op de 292,2 miljoen. Een lot kost 2 dollar.

De winnaar kan het geld in een periode van 29 jaar laten uitkeren, maar kan er ook voor kiezen om één groot bedrag te ontvangen. In dat laatste geval wordt 929 miljoen dollar uitgekeerd. Powerball-winnaars kiezen meestal voor de eenmalige uitbetaling.

Tot nu toe was de grootste lottowinst ooit in de VS 1,58 miljard dollar. Deze prijs werd in 2016 uitgekeerd door Powerball, maar toen moesten drie winnaars de hoofdprijs delen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer