ANTWERPEN LIVE. Viki Geunes scoort in Gault&Millau: “We mogen Antwerpen gerust dé culinaire hotspot van het land noemen”
Viki Geunes van Zilte in Antwerpen behoorde maandag bij de jaarlijkse proclamatie van de culinaire gids Gault&Millau weer tot de winnaars. De sterrenzaak in het gebouw van het MAS steeg naar een score van 18,5 op 20 en behoort daarmee samen met The Jane tot de absolute culinaire top van Antwerpen. De stad Antwerpen scoort in het algemeen weer uitzonderlijk goed. “Antwerpen de culinaire hotspot van het land? Dat mogen we stilaan wel beweren”, zegt Viki Geunes in Antwerpen Live.
Restaurant Zilte blijft hoge culinaire stoppen scheren en wordt er, wat betreft de controleurs van Gault&Millau, zelfs alleen maar beter op. Hoe kan Geunes die hogere score verklaren? “Het is een samenloop van heel wat factoren, maar we hebben toch vooral een team dat beter op elkaar raakt ingespeeld. En zoals het in voetbal gaat: wanneer het team beter worden, worden de prestaties vanzelf beter.”
STANDPUNT. Een pluim voor het team op de Gault&Millau-awards
Viki Geunes behoort intussen tot de bekendste chefs van het land, maar hij ziet voor zichzelf nog niet meteen een rol weggelegd zoals een die Sergio Herman zich tegenwoordig aan meet. Herman staat zelf nog maar weinig in zijn potten te roeren, maar is stilaan meer een ondernemer die zijn ‘merk’ beheert. “Initieel zal ik wel achter het fornuis blijven staan, maar zeg nooit nooit. Als ondernemer moet je je bedrijfsmodel steeds aanpassen aan de tijdsgeest.”
Antwerpen herbergt steeds meer absolute toprestaurants. Maar liefst negen zaken in de stad kregen van Gault&Millau een topscore van 16 op 20 of meer. Volgens Viki Geunes mogen we de stad met recht en reden dé culinaire hotspot van het land noemen. “We waren al de stad van cultuur, musea, diamanten en mode. Daar mag zeker ook gastronomie bij.”
Bekijk de volledige lijst onder de kaart:
Gault&Millau 2023 : scores voor heel België