Het team van Trevi Axus met vlnr Jeroen Bradt, Filip van Assche en Toni Van Assche © rr

WONEN IN PUURS-SINT-AMANDS. “De prijs van een woning loopt vaak gelijk met de bereikbaarheid”

Puurs-Sint-Amands -

De prijzen op de vastgoedmarkt piekten het afgelopen jaar tot ongekende hoogtes. Een huis bouwen of kopen wordt steeds minder betaalbaar. Worden de huizen en appartementen in 2023 nóg duurder door de stijgende rente, of hebben we de top bereikt? Waar in Willebroek vind je de goedkoopste woningen? En wat is de duurste plek om te wonen? We vroegen het aan vastgoedmakelaar Toni Van Assche.

Ward Bosmans

Toni Van Assche, zaakvoerder van vastgoedkantoor Trevi Axus uit Puurs (Puurs-Sint-Amands), heeft zijn kantoor in het Dorpshart. Hij werkt er onder andere samen met zijn broer Filip en Jeroen Bradt. Hij kent de vastgoedsector in de regio Klein-Brabant op zijn duimpje.

Wat is de goedkoopste straat/wijk in de gemeente, en waarom?

“Dat is geen evidente vraag. We voelen wel dat de gemeente Sint-Amands een beetje achterblijft qua prijs op wijken die dichter bij de N16 gelegen zijn. Dat komt vooral door de bereikbaarheid. Ik verwacht dat Sint-Amands die achterstand zal inhalen, want er zijn daar heel wat plannen om het dorp te verfraaien.”

Wat is de duurste straat of wijk, en waarom?

“Dan denk ik meteen aan Hof ter Bollen in Liezele. De wijk ligt vlak bij de N17 en is toch rustig en groen. De duurste wijken en dorpen zijn Kalfort en Liezele en alles in Puurs. Dat heeft te maken met de bereikbaarheid. In Liezele zijn de prijzen hoog omdat er een slechts klein aanbod aan woningen op de markt komt. In Kalfort omdat het er rustig is en toch dicht bij het centrum van Puurs ligt. In Puurs zelf zijn vooral woningen in de kern van de gemeente in prijs gestegen.”

Dit huis in de Hoekstraat in Sint-Amands is een van de duurste die nu te koop staan bij Trevi Axus © rr

Wat is het duurste huis dat je al verkocht hebt?

“Dat was een huis in Puurs dat verkocht is eind 2020. Het was een groot landhuis met zeven slaapkamers dat in een zijstraat van de Dendermondsesteenweg gelegen was. Het is verkocht voor 1.145.000 euro.”

Welk soort woningen zijn het populairst in Puurs-Sint-Amands?

“Alles wat instapklaar en energetisch in orde is. Met de huidige energiecrisis wordt er gekeken naar het verbruik. Dat is steeds belangrijker aan het worden. Als er verbouwingen nodig zijn, dan ligt het vaak iets moeilijker omdat de bouwmaterialen in prijs zijn gestegen.”

Wat verwacht je van de huizenmarkt in 2023?

“De rente is gestegen en dat zal zeker zijn invloed hebben, maar de Belgen hebben nog steeds een baksteen in de maag. Voor jonge mensen is het nog steeds het moment om te kopen, zeker als de rente nog verder blijft stijgen. Ik verwacht dat de markt zich zal corrigeren. Vooral huizen waar verbouwingen nodig zijn, zullen wellicht in prijs dalen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Woonvragen