Joe Biden reisde het land door om Democratische kandidaten (en zichzelf) te steunen.
Volledig scherm
PREMIUM
Joe Biden reisde het land door om Democratische kandidaten (en zichzelf) te steunen. © AP

Oekraïne, klimaat en democratie: uitslag verkiezingen VS zal wereldwijd voelbaar zijn

BuitenlandMoeten wij ons druk maken over hoe iemand in Arizona stemt bij de tussentijdse Amerikaanse verkiezingen? Best wel. Een handvol stemmen kan de huidige meerderheid in het Amerikaanse Congres doen kantelen en grote gevolgen hebben voor gebeurtenissen tot ver buiten de Verenigde Staten.

26 reacties

  • Jan Van de Velde

    1 jaar geleden
    Wat de Amerikanen van de VS onder 'democratie' verstaan is zeer divers maar hoe dan ook 'alleen hun' politiek recht. Wat 'ons' interesseert, is welke VS belangen zij buiten hun land willen dienen. Men kan niet ontkennen dat de Europeanen in Natoverband nooit geschitterd hebben met verhoudingswijze gerechtvaardigde bijdragen in de inspanningen. Voor welke partij de Amerikanen ook stemmen, ze vinden totnogtoe terecht dat Europa meer en correcte bijdragen moet leveren.
  • Karel Vanormelingen

    1 jaar geleden
    Kiesfraude en net als hier democratie weg schande
  • Guy Van Brussel

    1 jaar geleden
    Dat wil ik best geloven want we zien en ondervinden nu al wat de regering Biden ons heeft aangedaan ! Nog twee jaar van hetzelfde en we kunnen ons helemaal binnen opsluiten want niets zal nog mogen, in naam van het klimaat !
  • van den eeden maria

    1 jaar geleden
    De volledige uitslag is nog niet daar en de media toeteren al dat het goed is afgelopen. Wacht nu eens gewoon af wie wat in handen heeft . En dan altijd die rechtstreekse verbindingen in het journaal aan mensen die dan ter plaatse zijn maar eigenlijk niks meer weten. Bespaar die kosten want alles is al via door de nieuwslezer in geuren en kleuren aan bod gekomen.
  • Jos Denis

    1 jaar geleden
    De Amerikaanse politiek speelt met vuur. Vooral de Republikeinen.