Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Pompoencurry met kikkererwten en spinazie

Birte Govarts
2 min read

Ook de herfst heeft heel wat lekkere groenten te bieden. Van pompoen en paddenstoel tot pastinaak: de komende week mogen wij van HelloFresh drie recepten delen waarin je het seizoen kunt proeven. Wedden?

Benodigdheden voor twee personen

• 100 g zoete aardappel
• 1 teentje knoflook
• 4 cm verse kurkuma
• 300 g pompoenblokjes
• 10 g verse koriander en munt
• 100 g selderij
• 1 ui
• 3 cm verse gember
• 1 blikje kikkererwten
• 150 ml kokosmelk
• 150 ml groentebouillon
• 1 el zonnebloemolie
• 1 el wittewijnazijn
• peper en zout
• mangochutney (naar smaak)

Bereidingswijze

  1. Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de verse gember en de verse kurkuma. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.
  2. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, gember en kurkuma 1 – 2 minuten. Voeg de zoete-aardappelblokjes en pompoenblokjes toe en bak nog 3 – 4 minuten.
  3. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon en de kokosmelk. Breng de curry afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en laat 10 – 15 minuten koken, tot de zoete aardappel gaar is.
  4. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd samen met de koriander fijn. Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven.
  5. Voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe aan de curry. Voeg ook de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Breng goed op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de pompoencurry over diepe borden. Garneer met de verse munt en koriander. Roer de mangochutney naar smaak door de curry en serveer met naanbrood.
Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…