CD&V-partijvoorzitter Sammy Mahdi en West-Vlaams stemmenkanon Hilde Crevits.
Volledig scherm
PREMIUM
CD&V-partijvoorzitter Sammy Mahdi en West-Vlaams stemmenkanon Hilde Crevits. © Belga

Iedereen kijkt naar CD&V, maar de partijtop blijft ijzig stil in Ventilus-dossier

PolitiekKan met schadevergoedingen het verzet tegen de bovengrondse hoogspanningslijnen afgekocht worden? Over die vraag buigen een aantal West-Vlaamse burgemeesters zich stilaan in het Ventilus-dossier. Zeker nu uit een rapport blijkt dat enkel de bovengrondse lijn een optie is, net waartegen het lokale verzet is gericht. Ondergronds is de dure optie, bovengronds de goedkopere, waardoor dus compensaties in zicht komen.

48 reacties

  • Vanhoutte Werner

    1 jaar geleden
    Leugens en bedrog: Denemarken plaatst zijn hoogspanning in het ganse land ondergronds.Met een budget veel minder dan wij.6 miljoen inwoners in Denemarken. Ons land luistert naar lobbyisten van belangengroepen.Westermann verklaarde zich als belanghebbende terug te trekken !Zeer benieuwd wie de Raad van Bestuur van Ventilius is.Doe tenminste de moeite om het Deens project te bekijken en ga met die mensen praten!
  • Sara Peeters

    1 jaar geleden
    Zet het ondergronds bovengronds het kan ons niet schelen. Zet iets of moeten wij ons blauw betalen voor energie uit Frankrijk! Wordt tijd voor beslissingen te nemen en snel.
  • Rudi De Roover

    1 jaar geleden
    Dit is het einde van CD&V hoop ik nu de boeren nog en dan is NVA gelukkig.
  • Victor De Bruyne

    1 jaar geleden
    Doe wat die burgemeesters willen en schaf die ventilus af. Als er dan black out dreigt kunnen de gemeenten van die burgemeesters als eerste afgesloten worden en mogelijk is voor de rest van het land dan alles normaal.
  • Anoniem

    1 jaar geleden
    Het zijn de groene stroom lobbyisten en de partijen die hen gesteund hebben die moeten aangeklaagd worden, het mooie sprookje we plaatsen windmolens in zee die voor de kerncentrales vervangen met veel subsidies en dan tweede deel van het verhaal, de hoogspanningslijnen. Eerst hebben ze iedereen verslaafd gemaakt aan energie en dan komt de rekening en lasten voor de bevolking. Het huidige groene energie sprookje is een nachtmerrie en de ergste moet nog komen.