Links: Benoît Galand, organisator van de Condroz Rally. Rechts: De plaats waarop de rallywagen in het publiek terechtkwam.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Benoît Galand, organisator van de Condroz Rally. Rechts: De plaats waarop de rallywagen in het publiek terechtkwam. © rv

INTERVIEW. Organisator Benoît Galand na de rally waarbij jong koppeltje overleed: “Misschien moeten we er gewoon mee stoppen”

“De organisatie is te laks, de toeschouwers te zat.” De kritiek op de Condroz Rally in Hoei, waarbij zondag de jonge geliefden Margaux (16) en Romain (18) overleden, is snoeihard. Organisator Benoît Galand zegt wel degelijk alles te hebben gedaan om de veiligheid te garanderen. “Maar nulrisico is er nooit.”

33 reacties

  • Hendrik Guillemont

    1 jaar geleden
    Dus ook geen wielerwedstrijden meer op de openbare weg ,er gebeuren ook ongevallen en vallen ook doden (oa JPM)
  • Dimitri Lammens

    1 jaar geleden
    Dan kunnen ze de voetbal ook verbieden hoor ten eerste de hooligans maken ook alles om zeep van de mensen ofwel vernielen ze het gewoon alsof het de normaalste zaak van de wereld is en bovendien nog eens een massa verkeerdrukte/file en wie betaalt allemaal die agenten jawel de belastingbetaler en voetbal heb ik geen intresse in waarom zou ik daar dan moeten voor mee betalen
  • Eddy DESMET

    1 jaar geleden
    De vraag stellen is ze eigenlijk terzelfdertijd beantwoorden.
  • bert Van den Bossche

    1 jaar geleden
    Ze maken f1 parcours, hoe moeilijk kan het zijn om enkele landbouwvelden op te kopen en er een rally parcours van te maken? Geen geld? Tja, niet genoeg interesse dan zeker? Opdoeken dan maar!
  • Davy Coolen

    1 jaar geleden
    In Vlaanderen heb je publiek zones en dan nog moet je 10 meters van de weg achter een lint staan de kans op een ongeval is dan bijna onbestaanbaar. Zelfs dat wordt in De Condroz Rally niet gerespecteerd. Waar ze ook rijden door dorpen enz... tijdens de wedstrijd is dat sowieso geen openbare weg en mag je er niet op.