"Grootste" WK-fanpark in Weelde geannuleerd: "Het WK leeft niet en bedrijven haken af door economische crisis"

Tafeltennisclub TTK uit Turnhout heeft beslist om de stekker te trekken uit het WK-fanpark in Weelde. De club wilde dat daar in een NAVO-hal organiseren voor het WK voetbal in Qatar. Er worden amper tickets verkocht. Ze merken dat vooral bedrijven geen interesse hebben om met klanten of werknemers te komen.

Over goed 10 dagen start in Qatar het WK voetbal. Toch lijkt er van voetbalkoorts niet al te veel sprake. Dat blijkt nu ook in Turnhout en Weelde. De Turnhoutse Tafeltennisclub TTK was van plan om in een NAVO-hal in Weelde een overdekt fanpark te organiseren. Het zou het grootste van de Kempen worden. Fans zouden de wedstrijden op een groot scherm kunnen volgen en DJ's zouden nog voor extra sfeer zorgen. Maar nu worden die plannen geannuleerd.

In tegenstelling tot de vorige tornooien, toen fandorpen op de Grote Markt in Turnhout werden georganiseerd, moesten mensen nu 8 euro inkom betalen. Maar volgens TTK is het dat niet dat mensen tegenhoudt. "Het leeft gewoon heel erg weinig. Zowel in ons land als in andere landen is er ook de hele tijd voetbal in het weekend en in de week, omdat andere competities ook afgewerkt worden", zegt Dave Baelus van TTK. "En bij bedrijven merken we dat de economische crisis meespeelt. Normaal betalen zij voor VIP-tafels om met werknemers en klanten te komen, om te netwerken, en nu doen ze dat niet."

De NAVO-hal in Weelde ligt ook zo'n 10 kilometer van Turnhout, maar de organisatie was van plan om bussen in te leggen.

Meest gelezen