Radio 2

Werkgeversorganisatie VOKA niet te spreken over stakingsdag in Oost-Vlaanderen : "Economische crisis is zo al groot genoeg"

Volgens werkgeversorganisatie VOKA Oost-Vlaanderen is het geen goed moment om vandaag te staken en actie te voeren. In veel Oost-Vlaamse bedrijven draait de productie daardoor op een laag pitje. En de economische crisis is al erg genoeg, klinkt het. 

Ook op verschillende plekken in Oost-Vlaanderen wordt de nationale actie- en stakingsdag goed opgevolgd. De drie vakbonden voeren vandaag actie voor meer koopkracht. In verschillende sectoren in Oost-Vlaanderen hebben werknemers het werk neergelegd. "Veel Oost-Vlaamse bedrijven produceren vandaag veel minder of helemaal niet, omdat er te weinig personeel aanwezig is", zegt Jan Geers van VOKA Oost-Vlaanderen. "Veel werknemers werken vandaag thuis, maar er is ook heel wat personeel dat het werk heeft neergelegd."

De economische situatie is al niet rooskleurig. En nu nog eens een staking daar bovenop. Dat is niet verantwoord.
Jan Geers, VOKA Oost-Vlaanderen

Havenblokkades

In de Gentse haven is ook de belangrijkste toegangsweg geblokkeerd. "Dat ontgoochelt mij", gaat Geers voort. "Verschillende knooppunten en bedrijfspoorten in de Gentse haven zijn geblokkeerd. Dat kan niet de bedoeling zijn." Ook varen er geen zeeschepen de Gentse haven binnen. En enkele grote havenbedrijven, zoals Volvo Cars en Arcelor Mittal, liggen stil. 

BEKIJK - Het journaal ging naar de stakingspiketten in Aalter en de Gentse kanaalzone:

Videospeler inladen...

Economische crisis al erg genoeg

Volgens VOKA is het geen goed moment om nu te staken. "De economische crisis is al erg genoeg, zonder staking", benadrukt Geers. "Door die crisis zijn al meer dan 100 bedrijven in Oost-Vlaanderen gedeeltelijk of helemaal gesloten. Daardoor zijn momenteel 6.000 werknemers tijdelijk werkloos. Dus de economische situatie is al niet rooskleurig. En nu nog eens een staking daar bovenop. Dat is onverantwoord." 

Meest gelezen