Dit is hoe het Europees Ruimteagentschap energie uit de ruimte wil halen

Het Europees Ruimteagentschap (ESA) heeft woensdag in een persbericht beschreven hoe het energie wil genereren in de ruimte, om dat vervolgens naar de aarde te krijgen.

Waarom is dit belangrijk?

De wereld is begonnen aan een energietransitie van kolossale omvang om de impact van de klimaatverandering te beperken. Hoewel bestaande energiebronnen daarin een belangrijke rol zullen spelen, zijn wetenschappers continu op zoek naar nieuwe manieren om energie uit hernieuwbare bronnen te halen.

De essentie: Het ESA denkt zo’n manier te hebben gevonden. Het ruimteagentschap wil in de ruimte energie genereren met zonnepanelen, die daarna draadloos naar de aarde moet worden verzonden.

  • In het persbericht zegt het ESA dat die draadloze overdracht voor het eerst werd gedemonstreerd in Duitsland. Energie, geproduceerd uit groene bronnen, werd toen over een afstand van zo’n 36 meter getransporteerd met behulp van microgolfstralen.
  • De ontvangen energie werd gebruikt om een schaal
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer