Videospeler inladen...

Qatarese ambassadeur van WK voetbal betreurt uitspraak over homoseksualiteit: "Uit context getrokken"

De voormalige Qatarese voetballer en ambassadeur van het WK voetbal die homoseksualiteit omschreef als "geestelijke schade", zegt te betreuren dat zijn opmerkingen "uit hun verband werden gehaald". Tegelijk zei hij dat de conservatieve cultuur van Qatar "niet zal veranderen" voor de competitie.

"Het spijt me dat wat ik zei uit de context is gehaald, omdat onze religie en onze aard niet is om te beledigen", schreef Khalid Salman op Twitter. "Iedereen is welkom in Qatar, maar onze religie en onze cultuur zullen niet veranderen voor het kampioenschap."

Eerder had hij het volgende gezegd in een interview met de Duitse publieke zender ZDF: "Tijdens het WK gaat er veel gebeuren hier in het land. Laten we het hebben over homo's (...). Iedereen aanvaardt dat ze naar hier komen. Maar ze zullen onze regels moeten aanvaarden."

"Het is haram, een zonde," klonk het nog. Na aandringen van de interviewer voegde hij eraan toe dat het "geestelijke schade" (damage in the mind)  is, waarna een persofficial tussenbeide kwam om het gesprek af te breken. 

Salman, die fungeert als een van de officiële ambassadeurs van het WK, zei nog dat hij bang is dat Qatarese kinderen homomannen zouden zien en iets zouden leren kennen "dat niet goed is". 

BEKIJK - het interview waarin de WK-ambassadeur de bewuste uitspraak doet:

Videospeler inladen...

Meest gelezen