Geen uitdaging is te groot voor topkok Nick Bril. Niet het fornuis, niet de draaitafel en al zeker niet het duiken naar zijn eigen Sint-Jakobsschelpen. ©  Jan Van Der Perre Pieter D’Hoop

Het levensverhaal van Chef van het Jaar Nick Bril, deel 2: de man zonder limieten ziet sterren in The Jane

De keuken in als terreurkind om een kapotgereden bromfiets te betalen en eruit komen als sterrenchef van Antwerps toprestaurant The Jane. Het levensverhaal van Nick Bril (38) leest als een exquis negengangenmenu. Kwam daar deze week nog bij: de prijs voor Chef van het Jaar, uitgereikt door Gault & Millau. Het is het resultaat van keihard werken. Van een dag van 24 uur 36 uur maken. Van een pitbull in de keuken te zijn, zoals leermeester Sergio Herman de jonge Nick Bril typeerde. En dan is de Nederlander uit Breskens ook dj en vader van twee. Van verschillende borden in de lucht houden gesproken ...

Greg Van Roosbroeck
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER