©  Isosport

Beerschot is te zwak om te stunten, Cercle Brugge bekert makkelijk voort

Cercle Brugge zit in de lift in de competitie en mag nu ook een ronde verder in de beker.Na de gelijkmaker van Verlinden zette de Vereniging direct na de rust orde op zaken tegen een net iets te plat Beerschot: 3-1.

Koen Verdruye

Cercle roteerde op vijf plaatsen en zette sterkhouders zoals Lopes, Hotic en zelfs WK-ganger Ueda op de bank. Daar viel aanvankelijk weinig van te merken en de eerste kans was meteen raak. Denkey scoorde vanuit een scherpe hoek. Wie een Brugs doelpuntenfestival verwachtte kwam echter bedrogen uit. Beerschot knokte zich in de match maar noemenswaardig werk kreeg de Braziliaanse doelman Warleson niet op te knappen. Toch moest hij zich kort voor de rust gewonnen geven na een knappe actie van Thibaud Verlinden: 1-1.

Direct na de herneming zette Cercle orde op zaken. Muslic voerde liefst drie wissels door en dat rendeerde meteen. De ingevallen Ueda bracht Cercle met een overhoeks schot op voorsprong en op een corner van Hotic ging Lathouwers onder de bal door en Denkey nam alle twijfel weg. Beerschot bracht op het uur nog eens drie verse krachten in maar veel haalde het niet uit. Thorisson dreigde nog maar zijn schot vloog naast. De aansluitingstreffer kwam er niet meer en Cercle speelde de match zonder problemen uit.(kv)

Cercle Brugge: Warleson; Ravych, Popovic, Daland; Somers (63’ Decostere), Van der Bruggen, Francis, Deman (46’ Velkovski); Kehrer (46’ Ueda), Denkey (75’ Lopes), Gboho (46’ Hotic)

Beerschot: Lathouwers; Meisl, Matthys, Van Den Bergh; Seydoux, Rigo (78’ Alhassan), Sanusi, Vaca (70’ Petkevicius), Koshi (57’ Quirynen); Verlinden (57’ Thorisson), Baeten (57’ Sebaoui)

Doelpunten: 5’ Denkey (Gboho) 1-0, 42’ Verlinden (geen assist) 1-1, 47’ Ueda 2-1, 50’ Denkey 3-1

Gele kaarten: Francis, Popovic, Verlinden, Alhassan