1 / 2
thumbnail:
thumbnail:

Beerschot gaat na de pauze kopje onder bij Cercle Brugge, Sanusi: “Ze waren niet beter, wel efficiënter”

Beerschot heeft in de 1/16de finales van de Beker van België niet kunnen stunten tegen zwarte beest Cercle Brugge. De Mannekes speelden een helft goed mee op Jan Breydel, maar slikten na de pauze twee snelle tegengoals. “Jammer, want er zat meer in”, aldus coach Wieland.

Koen Frans

Andreas Wieland liet tegen Cercle Brugge basispionnen Apostolos Konstantopoulos en Nökkvi Thórisson aan de kant. Luca Meisl en Ramiro Vaca kwamen daardoor in de ploeg. De geschorste Mardochée Nzita werd op de linksachter ietwat verrassend vervangen door Andi Koshi. Verder speelde Beerschot met dezelfde ploeg als de voorbije drie wedstrijden. Bij Cercle Brugge gaf ook trainer Miron Muslic enkele basisspelers rust, maar de Bosnische Oostenrijker stuurde zeker geen B-ploeg de wei in.

Knappe goal Verlinden

De Vereniging begon sterk aan de partij. Na twee minuten knikte verdediger Jesper Daaland een eerste kansje over. Nog eens twee minuten later lag de bal al in het net. Yann Gboho speelde Kévin Denkey aan en die zag zijn schot via een Kiels been voorbij Bill Lathouwers vliegen. Een droomstart voor Cercle, maar de bezoekers konden meteen de rug rechten. Thibaud Verlinden trapte een eerste poging echter te zwak in de handen van doelman Warleson. Koshi kreeg iets later een wenkende kans na een afgeslagen hoekschop, zijn schot waaide hoog over. Beerschot probeerde verzorgd uit te voetballen om zo onder de druk van Cercle te geraken. Dat lukte vrij aardig. De thuisploeg creëerde voor de pauze geen enkele kans meer die naam waardig. Op slag van rust knalde Verlinden de bezoekers langszij. Hij hield Daaland af, sneed naar binnen en verschalkte Warleson in de korte hoek. Knappe goal van Verlinden. Zijn derde in vier dagen. Halfweg stond het 1-1 en dat was allerminst gestolen voor die van ’t Kiel.

©  Isosport

Gouden wissels Cercle

Tijdens de rust voerde Cercle liefst drie vervangingen door. Ayase Ueda, Dimitar Velkovski en Dino Hotic kwamen in de ploeg ten koste van Emilio Kehrer, Yann Gboho en Olivier Deman. En die wissels rendeerden meteen. Ueda scoorde na nauwelijks een minuut in de tweede helft de 2-1 met een gekruist schot in de linkerbenedenhoek. Een paar minuten later stond het al 3-1. Lathouwers ging onder een hoekschop van Hotic door, Popovic kopte de bal tot bij Denkey die simpel zijn tweede van de avond tegen de netten kon duwen. Beerschot was van slag. Wieland moest ingrijpen, hij bracht Quirynen, Thórisson en Sebaoui voor Koshi, Baeten en doelpuntenmaker Verlinden. Vaca en Thórisson probeerden het nog met schuchtere pogingen vanop afstand, maar het geloof bij de bezoekers ebde met de minuut verder weg. Denkey trapte een kwartier voor tijd nog een reuzekans hoog over, Thórisson knalde aan de overkant in het zijnet.

De zege van Cercle kwam eigenlijk nooit meer in gevaar. Groen-zwart plaatst zich verdiend voor de achtste finales, Beerschot kan zich vanaf nu focussen op het vervolg van de terugronde in de Challenger Pro League. Zaterdag komt Virton op bezoek in het Olympisch Stadion.

Sanusi: “Cercle was niet beter dan wij, wel efficiënter”

Aanvoerder Ryan Sanusi baalde na de bekeruitschakeling van Beerschot tegen Cercle Brugge. “Ik sta hier met een kutgevoel. We wilden dit absoluut niet als een tussendoortje beschouwen. Een profvoetballer wil elke wedstrijd winnen, met die mentaliteit kwamen we ook op het veld. We speelden volgens mij een goede eerste helft. We creëerden niet veel kansen, maar gaven ook weinig weg. Zij waren uiteindelijk niet beter dan wij, wel efficiënter. Cercle heeft de wedstrijd beslist in die vijf minuten na de rust. Wat er toen misliep? Een gebrek aan concentratie. We kwamen te laks uit de kleedkamer. Jammer, want ik vond niet dat we moesten onderdoen voor dit Cercle.”

Ook coach Andreas Wieland was teleurgesteld na de 3-1 nederlaag op Jan Breydel. “Dit is even pijnlijk als een nederlaag in de competitie. Uiteindelijk was de kwalificatie voor Cercle wel verdiend. We kenden de speelstijl van Cercle, maar vonden in balbezit regelmatig de juiste oplossing om onder hun hoge druk uit te voetballen. We kwamen echter te weinig in de zone van de waarheid. De 1-1 halfweg was gevleid en de eerste minuten na de rust hebben ons doodgedaan. Jammer, want er zat meer in.”