Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Birte Govarts
2 min read

Ook de herfst heeft heel wat lekkere groenten te bieden. Van pompoen en paddenstoel tot pastinaak: de komende week mogen wij van HelloFresh drie recepten delen waarin je het seizoen kunt proeven. Wedden?

Benodigdheden voor twee personen

• 180 g rigatoni
• 1 teentje knoflook
• 175 g gemengde gesneden paddenstoelen
• 5 g verse krulpeterselie
• 1 ui
• 2 stronken witlof
• 200 ml slagroom
• 8 ml extra vierge olijfolie met truffelaroma
• 2 el olijfolie
• 1/2 groentebouillonblokje
• 2 el rodewijnazijn
• peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni. Kook de rigatoni, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  2. Snijd de onderkant van de stronken witloof af en snijd het witloof daarna doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witloof in fijne halve ringen.
  3. Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de paddenstoelen en het grootste deel van het witloof toe en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Blus af met de slagroom en rodewijnazijn en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door. Kook de saus nog 3 minuten op middellaag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. Schep de rigatoni door de saus en verwarm al roerend. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Serveer de rigatoni in diepe borden. Bestrooi met het overige witloof en garneer met de krulpeterselie. Besprenkel met de olijfolie met truffelaroma.
Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…