Staking thuisacteurs VRT
Volledig scherm
PREMIUM
Staking thuisacteurs VRT © VRT

Toekomst van ‘Thuis’ voor het eerst onzeker: “Tot 400 euro nettoloon minder per maand. Ze zetten ons in de uitverkoop”

TVWoede bij de acteurs en de vaste medewerkers van Vlaanderens populairste soap. ’Thuis’ verhuist weldra van de Reyerslaan naar een extern productiehuis en daar gelden andere voorwaarden. “Wij zouden tot 400 euro minder nettoloon krijgen. Pure waanzin”, klonk het bij de staking gisteren. Vandaag eisen ze antwoord van de directie.

213 reacties

  • Marius Verhaegen

    11 maanden geleden
    Als je thuis niet graag bekijkt zoals ik hier lees zapt dan weg ,en acteren in thuis is veel zwaarder dan je denkt ik kijk rustig verder en hun loon is nog altijd een stuk minder dan die van het parlement die acteren op het laagste peil
  • Patrick Beckers

    1 jaar geleden
    Waarom zou dit niet mogen. Ze hebben gelijk als ze samen spannen zo kunnen ze misschien hun loon behouden. Het wordt altijd van de arbeider afgehouden, terwijl de bazen een pak meer verdienen en niets moeten inleveren. De bedrijven willen altijd meer winst. Ik ben geen thuis kijker maar ben ook niet jaloers zoals sommige kritiek geven, iedereen zijn job dit heeft voor en nadelen.
  • Jellis Van Herzele

    1 jaar geleden
    mIJN man is ook zijn werk verloren . Ook op latere leeftijd. En verdiende veel minder. Ze laten hem ook niet met rust. Heeft vele jaren gewerkt zonder te profiteren. Moet ook niet bleiten en zagen. Content zijn met wat ge hebt. Jullie hebben je job nog. Dus troost u ge zijt niet alleen. En anders echt werk zoeken.
  • Martine Leemans

    1 jaar geleden
    Dat ze dan elders werk zoeken.
  • Bruno Verhofstede

    1 jaar geleden
    Ik vind de Thuis reality beter dan de tv-soap. En ook minder kostelijk voor de belastingbetaler.