© ATV

Radja Nainggolan over zakenpartner die coke smokkelde voor terroristen met privéjet: “Iedereen verdient een tweede kans”

Er is controverse ontstaan over een van de investeerders in het luchtvaartbedrijf van ex-Rode Duivel Radja Nainggolan. Het gaat om Ibrahim Ahmadoun, die in de VS is veroordeeld omdat hij in opdracht van terreurorganisatie Hezbollah 1.100 kilo cocaïne moest uithalen op de luchthaven van Deurne. “Ik erken dat ik een fout heb begaan”, reageert Ahmadoun. Volgens Nainggolan verdient hij een tweede kans: “Het is niet omdat je in het verleden een fout hebt gemaakt dat je daar heel je leven moet voor boeten.”

sare, vdaa

LEES OOK. Zakenpartner luchtvaartbedrijf Radja Nainggolan smokkelde cocaïne in privéjet voor terreurorganisatie Hezbollah

Ibrahim Ahmadoun zegt dankbaar te zijn voor de kans die Radja Nainggolan en Carl Legein hem bieden. “Ik erken dat ik een fout heb begaan en heb schuldig gepleit. Ik heb mijn straf uitgezeten en kon opnieuw met een schone lei beginnen in het belang van mijn gezin. Ik ben Carl Legein heel erg dankbaar voor de kans die hij mij geboden heeft en ik ben Radja eveneens heel dankbaar omdat ook hij mij een tweede kans gunt.”

Aanmoedigen

“Ik ben al jaren klant van The Aviation Factory en ik ben altijd heel tevreden over hun dienstverlening”, reageert Radja Nainggolan. “Als klant werd ik de voorbije maanden bediend door Ibrahim. Steeds heel professioneel en correct. Hij is gewoon heel goed in zijn (nieuwe) job. Iedereen verdient een tweede kans. Het is niet omdat je in het verleden een fout hebt gemaakt dat je daar heel je leven moet voor boeten. Ibrahim wil van zijn leven opnieuw iets positiefs maken. Dat kunnen we eigenlijk alleen maar aanmoedigen.”

Carl Legein, medevennoot bij Rad Lab en werkgever bij The Aviation Factory, is dezelfde mening toegedaan. “Toen ik hem heb aangeworven was ik me terdege bewust van de hele situatie. Ik was vooraf uiteraard op de hoogte van wat zich in het verleden heeft afgespeeld, máár … Ik ben ook van mening dat elke persoon die zijn fouten uit het verleden heeft toegegeven én die zijn straf heeft uitgezeten én die voortaan het juiste pad wil bewandelen ook een tweede kans verdient. Ibrahim is bij ons in dienst getreden in mei 2022. Binnen onze onderneming vervult hij een louter administratief-commerciële job aan ‘landside’. Hij voert geen ‘airside-gerelateerde’ taken uit. Sinds hij bij ons werkt, heb ik kunnen vaststellen dat hij op een professionele, correcte en loyale manier zijn job uitoefent. En dat is voor mij het belangrijkste. Ik ben een sociaalvoelende werkgever en hij geniet dan ook mijn volste vertrouwen.”

LEES OOK. Voetballer Radja Nainggolan stapt in luchtvaart, heeft project kans op slagen? “Er zijn gewoon zeer veel mensen die liever privé vliegen”

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL