Brigitta Callens overweegt stappen tegen ‘Zillion’: “Regelrechte reputatieschade”

Voormalig Miss België Brigitta Callens (42) overweegt gerechtelijke stappen tegen de makers van de film ‘Zillion’. “We spreken hier over regelrechte reputatieschade”, zegt haar advocate Christine Mussche aan Het Belang van Limburg.

Bron: Het Belang van Limburg

Brigitta Callens (42), ex-Miss België en ex van Frank Verstraeten, weigerde mee te werken aan de film die momenteel heel wat volk trekt naar de cinemazalen. Ze wordt dan ook niet bij naam genoemd in ‘Zillion’, maar je moet niet bijster slim zijn om te zien dat Vanessa Goossens, het personage van Charlotte Timmers, sterk geïnspireerd is door Brigitta Callens.

LEES OOK. Het grillige pad van Brigitta Callens: van Zillion over yoga tot hotel in Zwitserland

De ex-Miss België had in de hoogdagen van de discotheek een relatie met eigenaar Frank Verstraeten. In 2000 zouden Verstraeten en Callens slachtoffers geworden zijn van een homejacking, waarvan later beweerd werd dat ze in scène gezet was. Verstraeten werd daarvan vrijgesproken, maar de foto’s blijven wereldberoemd in Vlaanderen. Het homejackingverhaal en de befaamde foto komen terug in de film.

LEES OOK. De beruchtste dancing die Antwerpen ooit gekend heeft: het levensverhaal van Zillion in drie delen

“Als blijkt dat er in de film gesuggereerd wordt dat mijn cliënte een verdachte rol heeft gespeeld in de beruchte homejacking-zaak is dat voor haar regelrechte reputatieschade”, zegt advocaat Christine Mussche nu.

LEES OOK. Brigitta Callens wil niets met ‘Zillion’ te maken hebben: “Ik doe jullie een proces aan als mijn naam gebruikt wordt” inke

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER