Elon Musk
Volledig scherm
Elon Musk © AP

Handelswaakhond VS waarschuwt Twitter na chaos met ‘verificatievinkjes’ en vertrek medewerkers

UpdateTwitter heeft een scherpe waarschuwing gekregen van de Amerikaanse concurrentiewaakhond FTC na de overname door Elon Musk, het opstappen van medewerkers en de chaos rond de zogenoemde ‘verificatievinkjes’. “Geen enkel bedrijf of zijn directeur staat boven de wet”, klonk het streng.

21 reacties

  • Yolande MARIS

    1 jaar geleden
    Iedereen is precies bang dat de vrije meningsuiting terug in al zijn glorie hersteld wordt.Denken jullie dat jullie iemand zijn gedachten kunnen veranderen met wetten en boetes? Iedereen geeft recht op een eigen mening ,je bent niet verplicht om te luisteren als je vind dat iemand onzin aan het spuwen is ,of willen jullie een dictatuur waar de ultieme waarheid deze van onze regering is .Dat is waar jullie andere landen voor terecht wijzen.
  • Nico Herbots

    1 jaar geleden
    In het kader van de 'vrije meningsuiting' is het natuurlijk belangrijk dat om het even wie zich om het even welk vals account kan aanmeten om daarmee om het even welke informatie de wereld in te sturen. Waarheid of leugen, dat maakt blijkbaar niet uit. Ik ben nog grootgebracht in een tijd dat je pas een mening over iets kon hebben als je degelijk geïnformeerd was. Als je over een bepaald onderwerp niks afwist, dan zweeg je. Gratuit schelden was toen ook nog geen mening. Maar tijden veranderen.
  • Willy Stinissen

    1 jaar geleden
    Ik denk dat hij Twitter wil laten samengaan of opgeslorpt worden door de app van Trump. Hij kan al direct rekenen op een pak klanten daar in Amerika. Daar zit politiek achter. Dat kan toch niet anders. Ik gok dat Musk Republikeins kiest.
  • Patrick Vandeputte

    1 jaar geleden
    Ik heb geen sociale media nodig om kennis op te doen. Die kennis krijg je door "echte" sociale contacten en niet door een jacht op "volgers" en "likes".
  • oswald billiet

    1 jaar geleden
    Die vinkjes duiden op een zelfverklaarde meerwaarde van hun woorden en gezag. Het wordt ervaren als een must voor bekendheid.
  1. HLN ONDERZOEK. Serena (11) getuigt over online haat tijdens gamen: “Ik word uitgescholden voor ‘vieze bitch’, ‘lesbi’ en het ‘n-woord’”
    PREMIUM
    14

    HLN ONDERZOEK. Serena (11) getuigt over online haat tijdens gamen: “Ik word uitgeschol­den voor ‘vieze bitch’, ‘lesbi’ en het ‘n-woord’”

    Op de onlinevideogames ‘Roblox’ en ‘Minecraft’ kleden sommige kinderen hun personage als een Duitse SS-soldaat. Op ‘Fortnite’, immens populair bij jongeren, bouwen gamers dan weer hakenkruisen, terwijl ze elkaar uitschelden voor het n-woord. Dit soort ongepast gedrag zie je steeds vaker in onlinegames, zeggen experts. Onze reporter dook onder in de wereld van videogames en sprak erover met tieners. Waarom doen ze dit? En hoe kan je je ertegen beschermen? “Ik noem mijzelf ‘Kitler’, dat is niet tegen de regels.”
  2. 3 miljoen keer sneller dan uw internet thuis: wetenschappers sturen gegevens op recordsnelheid via glasvezel

    3 miljoen keer sneller dan uw internet thuis: wetenschap­pers sturen gegevens op recordsnel­heid via glasvezel

    Bent u tevreden over de snelheid van uw internet thuis? Wetenschappers in het Verenigd Koninkrijk hebben nu aangetoond dat het nog véél sneller kan. Dankzij een nieuwe techniek via glasvezel, dat nu al op grote schaal voor communicatie wordt ingezet, zijn ze erin geslaagd gegevenspakketten met liefst 301 terabits per seconde te versturen, ofwel 301 miljoen megabits. Dat is bijna 3 miljoen keer zo snel als de gemiddelde internetverbinding in België.