Foto ter illustratie

Vanaf nu kan je solliciteren zonder afspraak bij Zorgbedrijf Rivierenland in Mechelen: drempel verlagen om een job te zoeken 

Bij Zorgbedrijf Rivierenland in Mechelen kan je vanaf nu elke dinsdag solliciteren zonder afspraak en zonder sollicitatiebrief. Op die manier wil het Zorgbedrijf meer verpleegkundigen en zorgkundigen aantrekken. "We willen laagdrempelig zijn en onszelf in de kijker zetten", zegt Gabriella De Francesco (Groen), Mechels schepen en voorzitter van het Zorgbedrijf. 

Wie op zoek is naar een job als verpleegkundige of zorgkundige in de regio Mechelen en Sint-Katelijne-Waver kan voortaan elke dinsdagvoormiddag zomaar binnenstappen bij Zorgbedrijf Rivierenland, zonder afspraak. Op die manier willen ze de drempel om te solliciteren zo veel mogelijk verlagen. 

Meteen op de werkvloer kennismaken

“Is er tijdens het gesprek een match, dan wordt de kandidaat diezelfde namiddag nog uitgenodigd voor een praktische proef in het woonzorgcentrum, samen met één of meer bewoners”, vertelt Gabriella De Francesco (Groen), Mechels schepen en voorzitter van het Zorgbedrijf. “Zo kunnen de kandidaten ook meteen kennismaken met de collega’s en de sfeer op de werkvloer.”

We weten maar al te goed dat wij, als zorgbedrijf, ook bij een kandidaat solliciteren

Jeroen Baeten, ondervoorzitter Zorgbedrijf Rivierenland

Zorgbedrijf Rivierenland vindt het belangrijk om zich in de kijker te zetten omdat de vraag naar verpleegkundigen en zorgkundigen erg groot is. "Tijdens de open sollicitatiedagen willen we inzetten op wat ons uniek maakt", zegt ondervoorzitter Jeroen Baeten (N-VA), schepen in Sint-Katelijne-Waver. "We weten maar al te goed dat wij, als zorgbedrijf, ook bij een kandidaat solliciteren. Waarom zou jij als verpleegkundige of zorgkundige uitgerekend bij ons willen starten? Wat maakt ons anders en uniek in de regio? Welke talrijke voordelen geniet je hier? Een open sollicitatiegesprek geeft ons de ruimte om hier dieper op in te gaan. Tegelijk kunnen we uitzoeken welke job en welke locatie het best bij een kandidaat passen."

Gelijkaardig project is succesvol

"We hebben bij de stad Mechelen al het project 12Work lopen, waar we ook werken met sollicitaties zonder afspraak en zonder cv, en dat levert echt op", zegt De Francesco. "We trekken zo bijvoorbeeld mensen aan die een gat hebben in hun cv en anders niet meer aan de slag geraken. Je verruimt dus de kansen."

Meest gelezen