© www.lanaken.be

Bouwwerken Lokaal Dienstencentrum schieten goed op

De bouwwerken aan het Lokaal Dienstencentrum liggen op schema. Het dienstencentrum wordt geïntegreerd in het nieuwe woonzorgcentrum langs de ringweg. Verwacht wordt dat deze bouwwerken afgerond zijn tegen begin september van dit jaar. Het Lokaal Dienstencentrum wordt de nieuwe ontmoetingsplaats voor senioren. Ze kunnen er terecht voor diverse activiteiten én voor een gezonde maaltijd.

GK

Het is de bedoeling om een breed aanbod aan hobby-, vormings- en informatieve activiteiten op maat van de senior te voorzien. Tevens is er ook een ADL ruimte waar persoonlijke hulp kan geboden worden zoals bijv. pedicure, kiné, of bloeddrukmeting. Het Lokaal Dienstencentrum wordt niet enkel een ontmoetingsplaats voor de residenten van het aanpalende woonzorgcentrum, maar voor alle senioren in de gemeente Lanaken. Ze kunnen er terecht voor activiteiten en een gezonde maaltijd tegen een betaalbare prijs.

Het OCMW gaat via het Lokaal Dienstencentrum haar maaltijdenservice uitbreiden. Momenteel kan men via ‘de Oase’ terecht in Gellik en Neerharen. Vanaf september komt daar met het Lokaal Dienstencentrum een derde locatie bij. Voor wat betreft de levering van maaltijden blijft Trabajo de vaste partner. Dit is een sociaal economieproject dat kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt ervaringskansen geeft door hen in te schakelen in de werking van de keuken.

De organisatie van de maaltijdservice is momenteel nog uitbesteed, maar zal vanaf september integraal onderdeel worden van de werking van Lokaal Dienstencentrum net zoals organisatie van de namiddagactiviteiten. Die zijn er nu al in Gellik en Neerharen. Momenteel onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om die activiteiten naar de overige kerkdorpen uit te breiden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer