© VTM

Kandidate uit ‘De schaal van Pascale’ overleden

Deelneemster aan ‘De schaal van Pascale’ An (52) uit Sombeke is overleden. Dat bevestigt zender VTM. Eerder dit jaar raakte ze tot in de halve finale van de pottenbakwedstrijd. Een doodsoorzaak is niet bekend.

(eadp)

“VTM heeft het droevige nieuws vernomen over het overlijden van An, kandidate en halve finaliste uit De schaal van Pascale”, klinkt het bij de zender. “Ons oprecht medeleven gaat uit naar iedereen die haar dierbaar was. We wensen haar familie en vrienden veel sterkte met dit grote verlies.”

Het programma was de talentjacht van Pascale Naessens, waarbij op zoek werd gegaan naar de beste hobby-keramist. An moest net voor de finale het programma alsnog verlaten. Zelf was ze een binnenhuisarchitecte van opleiding, maar vooral baatte ze de laatste jaren een eigen filiaal uit in de verkoop van keukens. Ze hield van koken, en met de recepten van Naessens slaagde ze erin 25 kilogram te verliezen. Drie jaar geleden beet de keramiek-microbe haar, toen ze een workshop pottenbakken volgde in Frankrijk. Ze kocht een oven en een draaischijf en begon te oefenen in haar garage. Het was haar grootste hobby geworden. Ze deed mee aan de wedstrijd ter ere van haar hondje Arthur, die vorig jaar overleden is. Hij lag altijd naast haar draaischijf als ze bezig was.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer