Onderzoek naar filmpje waarin twee jongeren brutaal in elkaar worden geslagen in Oostende

Op sociale media circuleert een filmpje waarin te zien is hoe twee jongeren brutaal in elkaar worden geslagen in een park in Oostende. De lokale politie is op de hoogte van de video. “Er loopt een onderzoek naar de feiten”, aldus politiewoordvoerster Eline Goeminne.

De beelden zijn niet voor gevoelige kijkers. Eerst is te zien hoe een jongeman in elkaar gedoken ligt op een bankje terwijl hij met zijn handen zijn hoofd probeert te beschermen. Ondertussen delen twee andere jongeren hem meerdere vuistslagen en kniestoten uit. Zelfs als het slachtoffer op de grond belandt, krijgt hij nog klappen. Vervolgens krijgt ook een andere jongeman, die toekeek vanop een bank, ook nog meerdere klappen in het gezicht alvorens hij op de vlucht kon slaan.

De video circuleert nu opnieuw op sociale media, maar is niet nieuw. “De beelden dateren van midden september”, aldus Eline Goeminne van de Oostendse politie. “We waren er al van op de hoogte en het gerechtelijk onderzoek naar de feiten loopt.” Waarom de beelden nu ineens opnieuw opduiken, weet Goeminne niet.

Wie de slachtoffers zijn en hoe ze eraan toe zijn, is momenteel niet duidelijk. Evenmin kon de politiewoordvoerster meedelen of er al verdachten voor de feiten waren geïdentificeerd. (mtm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen