Wat geef ik op om een goede ouder te zijn? (3)

Wat geef ik op om goede ouder te zijn? (3).© De Standaard

Het zoontje van Andrea en Jef is geboren, maar de zoektocht begint nu pas echt. Hoe vind je als koppel een evenwicht waar iedereen zich goed bij voelt? En mag je ‘the village’ inschakelen, of maakt dat je tot een minder goede ouder? In deze laatste aflevering reiken kinderpsychiater Binu Singh en andere ouders handvatten aan die in ieders zoektocht van pas kunnen komen.

Binnenlandredacteur Jef Poppelmonde en zijn vriendin Andrea Jame vragen zich in drie afleveringen af hoe ze goede ouders kunnen zijn als ze willen blijven werken, sporten en reizen. Hoe vind je de balans tussen je eigen ontwikkeling en de beste ontplooiingskansen voor je kind?

 

De eerste twee afleveringen van deze podcastreeks vind je hier:

Aflevering 1 | Wat geef ik op om een goede ouder te zijn?

Aflevering 2 | Hoe gaan we om met verwachtingen nu we ouders worden?

Samira Ataei van onze buitenlandredactie stelt zichzelf en haar leeftijdsgenoten de vraag: ‘Wat is thuis zijn?’ Beluister haar drie afleveringen van Klaarwakker hier.

OVER DEZE PODCAST

’Waar lig jij echt van wakker?’ Die vraag stellen vijf jonge journalisten van De Standaard elkaar in de nieuwe podcastreeks Klaarwakker. Elk trekken ze met een persoonlijk dilemma naar leeftijdsgenoten en experts. Koop ik een huis of huur ik beter? Wil ik wel een kind? Moet ik mij schuldig voelen over het klimaat? Hoe veilig is de nacht? En waar voel ik me echt thuis?

Samira Ataei emigreerde met haar ouders vanuit Iran naar België toen ze vijf jaar oud was. Sinds haar tienerjaren ligt ze wakker van de vraag: ‘Wat is thuis zijn?’

In een tweede reeks van drie afleveringen vraagt collega Jef Poppelmonde zich af hij een goede vader kan zijn als hij ook blijft werken, sporten en reizen. Hoeveel van ‘hun huidige leven’ zullen hij en zijn vriendin moeten opgeven voor hun ouderschap?

In latere afleveringen vraagt redactrice Kubra Mayda zich af waar jongeren nog veilig kunnen uitgaan. Karlien Beckers twijfelt aan de aankoop van een huis. Want betekent dat niet dat je je moet settelen en dat je je vrijheid opgeeft voor de zekerheid van een dak boven je hoofd? Josephine Dapaah ten slotte worstelt met de klimaatcrisis en vooral met de vraag wat haar verantwoordelijkheid hierin is. Ze probeert te begrijpen waarom we niet doen wat we overduidelijk moeten doen.

VOLG KLAARWAKKER OP:

VRAGEN, OPMERKINGEN OF SUGGESTIES?podcast@standaard.be

CREDITS Podcast Jef Poppelmonde, Andrea Jame en Karlien Beckers | Audioproductie Karlien Beckers | Mix Brecht Plasschaert en Pieter Schrevens | Muziek Brecht Plasschaert | Stem intro en outro Lise Bonduelle | Chef podcast Bart Dobbelaere