De coronacijfers zijn volgens Van Gucht gedaald tot een relatief laag niveau.
Volledig scherm
De coronacijfers zijn volgens Van Gucht gedaald tot een relatief laag niveau. © Photo News/BELGA

Viroloog Steven Van Gucht: “Coronacijfers gedaald tot relatief laag niveau”

November dient zich voorlopig rustig aan en de coronacijfers zijn gedaald tot een relatief laag niveau. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht vrijdag in het wekelijks bulletin Volksgezondheid. Hij voegt er wel aan toe dat de nieuwe BQ.1 en XBB omikronvarianten nu ongeveer de helft van de besmettingen vertegenwoordigen, wat een nieuwe stijging kan inluiden.

7 reacties

  • Mario Vanderlinden

    1 jaar geleden
    Ahmed, we zitten hier in een beschaafd land met een gezondheidszorg om “U” tegen te zeggen en wetenschappelijk onderbouwd! Mbt onderliggende aandoeningen, gekend of niet, trouwens een klein minderheidspercentage, heb je niet alles in de hand! Doe wat de overheid vraagt en je minimaliseert heel veel! Wie niet akkoord gaat, weet wat hij moet doen!
  • Veerle Vermeir

    1 jaar geleden
    De meeste mensen doen tegenwoordig enkel een zelftest dus de cijfers zullen toch niet helemaal kloppen
  • Johan Janssen

    1 jaar geleden
    Ahmed dit meen je toch niet. Komaan die mensen hebben daar niks aan om daar wat verhaaltjes rond te verzinnen. Wees dankbaar voor wat ze gedaan hebben en blij dat het is afgezwakt.
  • Ahmed Zoupha

    1 jaar geleden
    Hoe weten ze dat het ongeveer de helft uitmaakt? Er wordt op minder dan 1% getest om te weten welke variant en op drukke momenten zelfs maar 0,1%. De kans dat de conclusie betreffende de variant juist is, dat blijft dus eerder gokken dan realiteit. Men kan met cijfers alles aantonen, zelfs de grootste onzin kan men ermee bewijzen dat het klopt. Men zou in een bepaalde periode iedereen dat besmet is eens moeten testen op welk variant, dat zou mogelijks een heel ander resultaat kunnen geven.
  • Bart Denolet

    1 jaar geleden
    Wie er ligt nu nog wakker van corona? Er zijn andere veel grotere zorgen op dit moment.