De woonwijk in de omgeving van de Taxandrialaan en Koningslaan, niet ver van Janssen Pharmaceutica, is volgens Domestic Makelaars een van de duurste woonbuurten in Beerse. ©  bvdl

WONEN IN BEERSE. “Instapklare en energiezuinige woningen zijn erg in trek”

Beerse -

Kandidaat-kopers die in Beerse uitkijken naar een nieuwe woning, zoeken volgens Domestic Makelaars vooral instapklare en energiezuinige huizen. “De mensen weten ook graag meteen of ze met hun budget gaan toekomen”, zegt Dirk Schoenmaekers van Domestic Makelaars.

Bart Van den Langenbergh

Wat is de goedkoopste straat/wijk in Beerse en waarom?

“De goedkoopste wijk in Beerse is de sociale wijk die in de volksmond de schuine dakenwijk wordt genoemd omdat alle woningen daar een moderne uitstraling hebben met een spits dak in de vorm van een driehoek. Het gaat om de woningen in de Veerpontstraat, Paddesteenstraat, Gammerstraat, Huffelenstraat en Zandstraat. Deze wijk werd gebouwd door de sociale woningmaatschappij De Noorderkempen.”

Wat is de duurste straat/wijk, en waarom?

“Dat is wellicht de buurt en wijk in de omgeving van het bedrijf Janssen Pharmaceutica. Het gaat dan vooral om de woningen in de Koningslaan, Dageraadlaan, Taxandrialaan en Prinsenlaan. Dit is de meest residentiële villawijk van Beerse waarbij de percelen gemiddeld minimaal 1.800 vierkante meter of groter zijn. De woningen die hier gebouwd werden, zijn allemaal van het grotere type.”

Wat is het duurste huis dat je al verkocht hebt?

“Het duurste huis op het grondgebied van Beerse dat ons kantoor heeft verkocht, had een prijskaartje van 1,3 miljoen euro.”

Dirk Schoenmaekers van Domestic Makelaars in Beerse. ©  Domestic Makelaars

Welk soort woningen zijn het populairst in Beerse ?

“Op dit moment is de vraag groot naar gerenoveerde of nieuwbouwwoningen in een prijsklasse tussen 250.000 euro en 400.000 euro tot 450.000 euro. Veel mensen zijn op zoek zijn naar instapklare woningen met een lage EPC-waarde en dus energiezuinig. We merken ook dat er veel belangstelling is voor nieuwbouwappartementen of recente appartementen dicht bij het centrum van Beerse.”

Wat verwacht je van de huizenmarkt in Beerse in 2023?

“Wij verwachten dat de vraag naar, indien mogelijk betaalbare, instapklare woningen met een lage EPC-score sterk in trek zullen blijven. Verder zijn de grotere woningen met wat meer grond opnieuw gewild en bij voorkeur zijn die woningen al gerenoveerd of instapklaar. Wij verwachten dat de woningen met veel renovatiewerk en hoge EPC-waardes het moeilijker gaan krijgen in verkoop. Mensen weten meestal graag op het moment dat ze een woning kopen of ze met hun budget gaan toekomen. Met de huidige stijgende prijzen van materialen en hogere rentes is er voor de kopers, zeker voor jongeren, veel minder zekerheid. Verder denken we dat er eerder een stagnatie in prijzen komt of nog een lichte stijging.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Woonvragen