Spaans dorp te koop voor de prijs van een appartement

Altijd al gedroomd om een vakantiehuisje te kopen in de ruwe Spaanse natuur? Wat dan gedacht van een heel vakantiedorp? Het kan. In het noordwesten van Spanje, tegen de Portugese grens, wordt een heel dorp te koop aangeboden. En dat voor een prikje.

Gilles Liesenborghs
Bron: BBC

Het dorpje heet Salto de Castro en maakt deel uit van de provincie Zamora, op zo’n drie uur rijden van Madrid. De vraagprijs voor het hele dorp bedraagt 260.000 euro. En daarvoor krijg je heel wat in de plaats: 44 huizen, een kerk, een school, een gemeentelijk zwembad en een voormalig kazernegebouw. Al zal je vermoedelijk heel wat extra kosten in rekening moeten brengen om alles op te knappen. Salto de Castro is al dertig jaar onbewoond.

De huidige eigenaar kocht het dorp in het begin van deze eeuw met als doel er een groot hotel van te maken, maar door de crisis is dat er nooit van gekomen. Ondanks de verlaten staat, lijkt het dorpje snel verkocht te geraken. Afgelopen week had het zoekertje op de immowebsite al zo’n 50.000 kijklustigen gelokt. Volgens de makelaar hebben er 300 mensen, waaronder ook Belgen, expliciet geïnformeerd naar de verkoopsvoorwaarden.

Het Spaanse dorpje Salto de Castro. ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER