Egbert Lachaert

Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert zet Jiri De Laet uit de partij vanwege link met Sihame El Kaouakibi

Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert gaat Jiri De Laet uit de partij zetten. De Laet was een van de twee parlementaire medewerkers die Sihame El Kaouakibi had voorgedragen. "Open VLD bewijst hiermee dat ze op geen manier nog een band wil hebben met El Kaouakibi", duidt politiek journalist Ivan De Vadder.

Lachaert wijst erop dat El Kaouakibi (voormalig Open VLD) op dit ogenblik als onafhankelijke in het Vlaams Parlement zetelt en dus een concurrerende politica is die niet tot de Open VLD-fractie behoort. "Een lid van ons dat hieraan meewerkt en voor een concurrerende eenmansfractie gaat werken, beschadigt onze partij", zegt hij.

Donderdag raakte bekend dat El Kaouakibi, die al geruime tijd in ziekteverlof is, twee halftijdse parlementaire medewerkers heeft aangevraagd. Die vraag werd door de fractieleiders van de andere partijen geweigerd.

Volgens Lachaert richt El Kaouakibi "tot op vandaag veel schade aan aan de democratie en ook aan onze partij". "Zij weigert tot op heden publiek ook maar een begin van verantwoording te geven voor de feiten waarvan zij beschuldigd wordt", zegt hij.

"Open VLD bewijst hiermee dat ze op geen manier nog een band wil hebben met Sihame El Kaouakibi (voormalig Open VLD) en haar entourage", zegt politiek journalist Ivan De Vadder. "Anders blijft die fraudezaak ook aan Open VLD kleven."

Meest gelezen